Economie
07 iunie 2019

Cernăuțenii sunt invitați să participe la elaborarea Strategiei de dezvoltare a regiunii pentru perioada de până în anul 2027

Cernăuțenii sunt invitați să participe la elaborarea Strategiei de dezvoltare a regiunii pentru perioada de până în anul 2027

Strategia de dezvoltare regională este un instrument de reconciliere a intereselor și planurilor statale, teritoriale și sectoriale.

În  6 iunie 2019, sub conducerea vicepreședintelui Administrației Regionale de Stat Cernăuți, președintelui grupului de lucru, Igor Bohatyrtsya și cu participarea lui Oleksandr Voloshinsky, expert național în planificarea strategică a programului U-LEAD Europe,  s-a desfășurat reuniunea grupului de lucru pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare a regiunii Cernăuți pentru perioada de până în 2027, dar și pentru planul de implementare a acestuia în perioada 2021-2024.

Strategia de dezvoltare regională este un instrument de reconciliere a intereselor și planurilor statale, teritoriale și sectoriale. Acesta este un concept generalizat de acțiune, un model de realizare a obiectivelor, care definește prioritățile și principalele direcții de activitate ale ramurilor regionale. Scopul acestui document strategic este crearea condițiilor pentru dezvoltarea durabilă a regiunii și sporirea competitivității acesteia.

La  întâlnire au fost prezenți membrii grupului de lucru pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare a regiunii Cernauți, șefii subdiviziunilor structurale ale administrației de stat regionale, organele teritoriale ale ministerelor și ale altor autorități executive centrale, șefii comisiilor specializate ale consiliului regional din Cernăuți, experți ai cadrelor universitare, reprezentanți ai asociațiilor de afaceri, organizații publice.

În cadrul ședinței, Viktor Podorozhny, directorul Departamentului pentru Dezvoltare Regională al Administrației Regionale de Stat, a prezentat o analiză socio-economică a regiunii Cernăuți pentru perioada 2012-2018, care poate fi văzută aici.

Departamentul de Dezvoltare Regională îi invită pe toți cei interesați de dezvoltarea regiunii Cernăuți, autoritățile locale, organizațiile publice, instituțiile și întreprinderile de toate formele de proprietate să coopereze la elaborarea proiectului Strategiei de dezvoltare a regiunii.

Cei interesați pot trimite  sugestiile la departament (uek_cv@ukr.net, tel.551752).

Agenția BucPress - www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 343

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți