Economie
Redactor: Mariana Struț
07 februarie 2022

Cernăuți: Acțiune de protest organizată de reprezentanții business-ului mic

Cernăuți: Acțiune de protest organizată de reprezentanții business-ului mic
07 februarie 2022

Cernăuți: Acțiune de protest organizată de reprezentanții business-ului mic

La Cernăuți, peste 100 de antreprenori au ieșit să picheteze în fața  Administrației regionale de stat. Ei cer abrogarea legilor care cer antreprenorilor să folosească casele de marcat.

Participanții au demonstrat afișe „Registrul operațiunilor de decontare este distrugerea afacerilor mici”. Antreprenoara Halina Marciuk spune că din cauza obligației de a instala case de marcat va trece la grpul I a plătitorilor de impozite care include antreprenorii comercianți unici (self imployed), potrivit UA Bucovina.

"Îmi este greu să fac dări de seamă, pentru că nu înțeleg calculele. Nu am bani să angajez un contabil", a spus Marciuk.

Întreprinzătorii „Pieței Kalinovska” la fel s-au prezentat la miting. Potrivit șefului sindicatului Stepan Kukurudziak, în așa fel s-au alăturat acțiunii care se desfășoară în toată țara împotriva introducerii registrului de decontare, potrivit acestuia, casele de marcat reprezintă cheltuieli suplimentare, iar unii antreprenori nu pot instala software.

Casele de marcat au devenit obligatorii pentru a preveni minimizarea impozitelor de către persoane fizice. Antreprenorii își pot subestima venitul real pentru a rămâne în sistemul simplificat de impozitare, a declarat Natalia Cernivcean, șefa adjunctă al serviciului fiscal regional.

Potrivit acesteia, cu ajutorul caselor de marcat se va putea defini venitul real al antreprenorului. Cumpărătorii vor putea fi, de asemenea, mai în siguranță, deoarece vor avea un control care confirmă unde și ce produs au cumpărat.

În prezent, fiscul nu poate verifica întreprinzătorii ne având cererea clienților sau decizia instanței. În Ucraina, există un moratoriu asupra inspecțiilor în afaceri pe timp de carantină.

Casele de marcat sunt obligatorii pentru persoanele fizice întreprinzători din grupa a doua, a treia și a patra.

antreprenori din primul grup, adică cei care nu au angajați nu sunt obligați să instaleze utilajul pentru evidența operațiunilor de decontare; antreprenori care sunt înregistrați și nu vând alcool sau țigări.

De asemenea, această regulă nu se aplică dacă cumpărătorul transferă bani într-un cont curent, la ghișeu sau printr-un terminal bancar.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 312


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți