Economie
03 iunie 2021

Cernăuți: Se vinde un cămin cu 200 de locatari. Preț start - 4 milioane grivne

Cernăuți: Se vinde un cămin cu 200 de locatari. Preț start - 4 milioane grivne
03 iunie 2021

Cernăuți: Se vinde un cămin cu 200 de locatari. Preț start - 4 milioane grivne

O clădire cu 5 etaje de pe strada Hotinului din Cernăuți va fi expusă la licitație pentru vânzare.

Conform documentelor, încâperile clădirii sunt nelocuibile, deși, pe parcusrul câtova decenii aici locuiesc aproape 200 de persoane - foști angajați ai fabricii de zahăr, care deținea anterior acest cămin. În anul 2004, din cauza datoriilor, întreprinderea a vândut căminul unei companii din Zaporijia, care a predat ulterior clădirea către doi antreprenori privați, potrivti informației audiovizualului public UA:Bucovina. Unul dintre locatarii căminului expus la licitație, Eduard Melnik a aflat din întâmplare că această clădire este scoasă la vânzare:”Am fost întrebați, dacă știm că această clădire este scoasă la licitație?  Oare, poate fi expusă la licitație o casă în care locuiesc oamenii?”

Vasilina Lucik, carea lcurat la fabrica de zahăr, locuiește în această clădire aproape de treizeci de ani: ”Fabrica avea datorii foarte mari față de angajați. Oamenii au atacat în instanță pentru a li se achita restanțelel la salarii. Și administrația a decis să vândă clădirea, iar banii proveniți din vânzare i-a direcționat la achitarea datoriilor. Căminul cu 5 etaje a fost vândută societății MIRT”,  povestește locatara căminului Vasilina Lucik.

Conform documentelor, spațiile căminului sunt considerate nelocuibile. Clădirea a fost expusă la licitație din cauza datoriilor acumulate de noul proprietar. Potrivit executorului privat, Vitalii Kolomieț – ”această clădire nu are spații locuibile, conform documenteleo existente”.           

Conform deciziei sesiunii consiliului orășenesc Cernăuți, interesele locatarilor sunt reprezentate de consiliul local. În prezent, instanța a suspendat licitația.

Șeful Departamentului juridic din cadrul primăriei orașului Cernăuți, Serghii Vengryniuk: ”Am cerut instanței de judecată să interzică organizarea licitației în acest moment. Declarația noastră este deja satisfăcută, există o hotărâre judecătorească relevantă”. Consiliul orășenesc Cernăuți intenționează să atace în instanța de judecată, cerând ca respectiva clădire de pe strada Hotinului să fie transferată în proprietatea comunității.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 435


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți