Economie
Redactor: Marian Andronic
05 iulie 2021

Cernăuțiul și orășenii, ignorați de deputați și Administrația regională

Cernăuțiul și orășenii, ignorați de deputați și Administrația regională
05 iulie 2021

Cernăuțiul și orășenii, ignorați de deputați și Administrația regională

„De asemenea, se defectează și mașinile voastre”: secretarul Consiliului orășenesc Cernăuți a criticat Administrația Regională de Stat pentru ”lipsa de fonduri pentru reparațiile străzilor în oraș”.

Administrația regională nu a alocat niciun ban din Fondul de stat pentru dezvoltare regională și Fondul rutier de stat pentru reparațiile străzilor cernăuțene. Despre acest lucru comunică pe contul de Facebook secretarul comitetului executiv al Consiliului orășeneasc, Serhii Dobrjanski, deputat în Consiliul regional.

”Administrația regională de stat Cernăuți a primit peste 300 de milioane de grivne pentru reparațiile drumurilor, dar Cernăuțiului nu i s-au alocat fonduri. Orașul a fost complet exclus din posibilitatea de a primi bani din fondul rutier pentru reparația drumurilor de importanță locală. A fost ignorată cea mai mare comunitate teritorială unită, cu o treime din populația regiunii care plătește impozite și aceasta se întâmplă în ciuda faptului că autoritățile regionale de stat au primit 270 milioane și altele 52 milioane de grivne în aceste scopuri ",  specifică Dobrjanski pe contul de Facebook.

Potrivit funcționarului, în cadrul unei ședințe recente a Consiliului regional au solicitat din nou administrației regionale de stat alocarea de fonduri pentru reparația străzilor. ”Cinismul situației a fost dezvăluit la ultima sesiune a consiliului, când am propus să ne adresăm către administrația regională. Unii deputați, care sunt invitați la diferite canale de televiziune și vorbesc despre starea deplorabilă a străzilor din orașul Cernăuți, au încercat să mă convingă că este necesar să abordăm altfel problema și nu e cazul să ne adresăm către adminsitrație...”, - a remarcat Serhii Dobrjanski.

Funcționarul a criticat situația cu privire la distribuirea și direcționarea acestor fonduri de adminsitrația regiunii. ”Înțeleg că este mai important pentru cineva să repare drumul către satele de baștină prin alocarea de 60-90 milioane de grivne pentru reparația drumurilor de acolo, negând complet interesele celor 270 de mii de cernăuțeni...”, - a conchis Serhii Dobrjanski.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 411


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți