Economie
02 decembrie 2021

Certificate false anti-Covid-19 în Cernăuți. Au fost confiscate peste 8 mii de euro și 3 mii de dolari

Certificate false anti-Covid-19 în Cernăuți. Au fost confiscate peste 8 mii de euro și 3 mii de dolari
02 decembrie 2021

Certificate false anti-Covid-19 în Cernăuți. Au fost confiscate peste 8 mii de euro și 3 mii de dolari

Au fost confiscate peste 8 mii de euro și 3 mii de dolari pentru documente false. În regiunea Cernăuți, a fost depistată o schemă de falsificare în masă a certificatelor anti-COVID și a testelor negative împotriva coronavirusului.

Cu probabilitate, pentru astfel de servicii  cineva deținea milioane de venituri pentru deservirea în fiecare lună a unui număr de peste o mie de persoane,  se comunică pe contul de Facebook al Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Cernăuți.

Potrivit anchetei, acestă schemă a fost organizată de 11 locuitori ai regiunii, care au implicat în această activitate ilegală și personalul medical. Aceștea dețineau 2 birouri în centrul regional și propuneau serviciile lor ilegale atât cetățenilor ucraineni, precum și cetățenilor străini. Pe lângă certificatele false anti-COVID, cu probabiliatte aceștea erau implicați în eliberarea pașapoartelor false de călătorie în străinătate, precum și a documentelor pentru angajarea în câmpul muncii peste hoatrele Ucrainei.

Au fost efectuate 18 percheziții în birouri și locuințe, ulterior fiind confiscate sigilii false, ștampile, echipamente pentru eliberarea de certificate false anti-coid, precum și certificate cu sigiliile medicilor și instituțiilor medicale. Au fost confiscate peste 8 mii de euro și aproape 3 mii de dolari.

În prezent, serviciul de securiatte a dispus începerea urmăririi penale, sunt în curs de identificare persoanel implicate în respectiva schemă de eliberare a documentelor false. Legea prevede de la trei până la opt ani închisoare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

sursa foto: Serviciul de Securitate al Ucrainei în regiunea Cernăuți

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 477


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți