Economie
Redactor: Mirela Amarie
11 iunie 2021

Cinci comune din regiunea Cernăuți vor avea acces la internet

Cinci comune din regiunea Cernăuți vor avea acces la internet
11 iunie 2021

Cinci comune din regiunea Cernăuți vor avea acces la internet

În cadrul proiectului Ministerului Transformării Digitale din Ucraina, 26 de instituții sociale din cinci comune din regiunea Cernăuți, vor fi conectate la rețeaua globală. Instituțiile sociale vor putea folosi internetul gratuit până la sfârșitul anului 2022.

Comunitățile Camenca, Coniatin, Ocna, Putila și Seletin, un total de 11 așezări îndepărtate din regiune vor primi o subvenție pentru internet, valoarea căreia este de 1,3 milioane de grivne.

În plus, în baza subvenției, fiecare comunitate va beneficia de acoperire Wi-Fi. În urma acestui demers, aproximativ 3.000 de persoane vor avea mult mai ușor acces la rețea.

Potrivit lui Roman Skîgar, șef adjunct al Administrației Regionale de Stat pentru dezvoltare digitală, transformare digitală și digitalizare, în regiune au fost alcătuite grupuri de lucru, în compoziția cărora au fost atât reprezentanții administrației regionale de stat, cât și ai comunelor. Aceștia  au efectuat o revizie în toate satele regiunii.

„Am reușit să înregistrăm prezența sau absența fibrelor optice în unele sate din regiune, să documentăm rezultatele și să le trimitem Ministerului Finanțelor. Instituția a luat în calcul propunerile noastre, astfel încât, ca rezultat, cinci comune din regiune vor primi fonduri pentru instalarea internetului prin fibră optică”,  a explicat Roman Skîgar.

În total, 670 de comune din Ucraina vor beneficia de aceste fonduri, care sunt în valoare de 483,8 milioane UAH.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 441


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți