Economie
Redactor: Mirela Amarie
25 septembrie 2020

Circa 2 milioane de euro pentru reparația drumului din Probotești către punctul de control „Diakivți – Racovăț”

Circa 2 milioane de euro pentru reparația drumului din Probotești către punctul de control „Diakivți – Racovăț”
25 septembrie 2020

Circa 2 milioane de euro pentru reparația drumului din Probotești către punctul de control „Diakivți – Racovăț”

În Ținutul Herța, din fondurile de subvenționare primite de la  Uniunea Europeană, va fi reparat drumul către punctul de control „Diakivți – Racovăț”, a declarat Oleksiy Voloșciuk, specialistul în PR al proiectului pentru Agenția BucPress.

„Încercăm de mult timp să atragem fonduri europene pentru construcția a două drumuri până la punctul de control Diakivți (Probotești) și punctul de control Krasnoilsk (Crasna). Tot procesul a încetinit, iar în ceea ce privește proiectul de la Krasnoilsk, acesta a fost respins de Uniunea Europeană, deoarece lucrările de construcție de la punctul de control nu au fost încă finalizate. Situația cu drumul spre punctul de control Diakivți este puțin diferită. Banii au fost câștigați la un concurs de proiecte pentru fonduri europene nerambursabile. Acest proiect se află deja pe lista principală și a început procedura de întocmire a documentelor pentru semnarea unui acord de subvenționare. Partea de subvenție care este de aproape un milion de euro. Aproximativ 5 kilometri de drum ar trebui reparați cu acești bani”, a afirmat Oleksiy Voloșciuk.

Vă reamintim că au trecut 10 ani de când trecerile vamale „Diakivţi-Racovăţ” şi „Krasnoilsk-Vicovul de Sus” stau închise. Acordul de finanțare pentru implementarea proiectului de cooperare transfrontalieră „Amenajarea punctelor de control rutier internațional „Krasnoilsk”, „Dyakivtsi” a fost semnat în decembrie 2013 cu un buget total de 3,5 milioane de euro.

În 2017, Uniunea Europeană a refuzat să continue finanțarea proiectului din cauza utilizării necorespunzătoare a fondurilor, a depășirii costurilor și a lipsei unui raport.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1687


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți