Economie
Redactor: Elvira Chilaru
23 septembrie 2021

Circa 40 de mii de mașini, vămuite în Ucraina începând cu 15 aprilie

Circa 40 de mii de mașini, vămuite în Ucraina începând cu 15 aprilie
23 septembrie 2021

Circa 40 de mii de mașini, vămuite în Ucraina începând cu 15 aprilie

În cadrul procedurii simplificate din Transcarpatia, au fost înmatriculate  circa  8 mii de „eurorable”, notează Agenția BucPress.

În total, aproape 40.000 de mașini au fost vămuite în cadrul procedurii simplificate începând cu 15 aprilie.

Potrivit Serviciului Vamal de Stat, aproximativ 1,4 miliarde grivne au fost deja plătite la buget în perioada respectivă.

De la 1 iulie, ziua în care Serviciul Vamal de Stat a început să lucreze  în formatul persoanei  juridice unice, conform situației din  22 septembrie, lideri în numărul de autoturisme vămuite au fost: vama transcarpatică - 7659 de mașini, vama Kiev - 4163 de mașini, vama Odesa - 4093 de mașini, vama Cernăuți - 3218 mașini, vama Ivano-Frankivsk - 2361 de mașini

Se va reaminti că procedura simplificată  de înmatriculare a mașinilor aduse de peste hotare  va funcționa până  la 10 noiembrie, iar pentru participanții la ostilitățile din Estul  Ucrainei -  până la 8 februarie 2022 - mai mult de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legi (15 mai 2021).

Rețineți că formula nu depinde de costul mașinii, ci doar de vârstă, volum și tipul motorului. Dreptul la o astfel de vămuire va fi acordat șoferilor care vor înmatricula cel mult o mașină per persoană.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 718


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți