Economie
07 iulie 2021

Clasamentul celor mai puternice pașapoarte din lume. Pe ce loc se află Ucraina

Clasamentul celor mai puternice pașapoarte din lume. Pe ce loc se află Ucraina
07 iulie 2021

Clasamentul celor mai puternice pașapoarte din lume. Pe ce loc se află Ucraina

Henley Passport Index, care măsoară periodic cele mai puternice paşapoarte din lume, a lansat ultimul său raport trimestrial pentru 2021. Japonia este în fruntea listei, în timp ce Ucraina se află pe locul 37 în topul celor mai puternice paşapoarte din lume, având un scor de 137.

Indexul nu ia în considerare restricțiile temporare, drept pentru care Japonia este din nou în fruntea listei, oferind acces fără viză sau viză la sosire în 193 de destinații din întreaga lume. Cu toate acestea, raportul Henley & Partners spune că, în primul trimestru al anului 2021, mobilitatea internațională era încă doar 12% din nivelurile sale pre-pandemice, ceea ce înseamnă că „abaterea dintre accesul teoretic și efectiv la călătorii oferit chiar de pașapoarte de rang înalt rămâne semnificativ”.

Topul celor mai puternice pașapoarte a rămas la fel cu cel realizat în prima jumătate a anului. Singapore se află pe locul al doilea, cu un scor de 192, iar Coreea de Sud alături de Germania sunt pe locul al treilea, cu un scor de 191. Deținătorii de pașapoarte din Singapore pot accesa acum mai puțin de 75 de destinații – echivalent cu clasamentul index al Kazahstanului, care este în coada clasamentului, pe locul 74.

SUA și Marea Britanie se află pe locul al 7-lea în topul Henley Passport Index, alături de Elveția, Belgia și Noua Zeelandă – ambele având o scădere constantă a puterii de pașapoarte de când au ocupat locul cel mai înalt în 2014.

Teoretic, deținătorii de pașapoarte din SUA și Marea Britanie pot călători în 187 de destinații din întreaga lume, dar, în realitate, călătorii din Marea Britanie au acces în mai puțin de 60 de destinații, în timp ce titularii de pașapoarte din SUA au acces la 61.

În mod tradițional, majoritatea primelor 10 locuri în topul Henley Passport Index sunt deținute de țările Uniunii Europene.

Cele mai puternice pașapoarte în 2021 sunt deținute de: Japonia (193 de destinații) Singapore (192) Germania, Coreea de Sud (191) Finlanda, Italia, Luxemburg, Spania (190) Austria, Danemarca (189) Franța, Irlanda, Olanda, Portugalia, Suedia (188) Belgia, Noua Zeelandă, Elveția, Regatul Unit, Statele Unite (187) Republica Cehă, Grecia, Malta, Norvegia (186) Australia, Canada (185) Ungaria (184).

Henley Passport Index din 2021 clasifică Ucraina pe locul 37, cu un scor fără viză/viză la sosire de 137. România pe locul 16, cu un scor fără viză/viză la sosire de 174, iar Republica Moldova urcă pe locul 49 (121).

Cele mai slabe paşapoarte sunt deţinute de: 108. Coreea de Nord (39 de destinații): 109. Nepal (38); 110. Teritorii palestiniene (37); 111. Somalia (34); 112. Yemen (33); 113. Pakistan (32); 114. Siria (29); 115. Irak (28); 116. Afganistan (26);

Topul creat de Henley & Partner este unul dintre indicii realizaţi de firmele financiare pentru a clasa paşapoartele globale în funcţie de accesul pe care îl oferă cetăţenilor lor. Henley Passport Index se bazează pe datele furnizate de Autoritatea Internaţională de Transport Aerian (IATA) şi acoperă 199 de paşapoarte şi 227 de destinaţii de călătorie. Acesta este actualizat în timp real, pe tot parcursul anului.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 218


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți