Economie
Redactor: Elvira Chilaru
23 ianuarie 2022

Comorile Carpaților – parcul ecologic „Valea Lupilor”

Comorile Carpaților – parcul ecologic „Valea Lupilor”
23 ianuarie 2022

Comorile Carpaților – parcul ecologic „Valea Lupilor”

Lama și alpaca, lei și tigri, cămile și măgari - acestea și alte animale trăiesc în parcul ecologic „Valea Lupilor” din Sinevirsca Poliana, raionul Hust. Proprietarul parcului, Iuri Tyukh spune că aproximativ o sută de animale trăiesc în aceasta Vale.

Au fost luate de la grădini zoologice, iar unele au fost aduse de foștii lor proprietari. În ecoparc sunt și animale sălbatice, care sunt aduse aici pentru a fi rehabilitate și eliberate în sălbăticie.

Este prietenos și se lasă mângâiat - așa spune proprietarul său, Yuri Tyukh, despre lupul din Carpați. Animalul, ca și alți lupi, trăiește în ecoparc timp de trei ani. Yuri Tyukh spune: pe lângă lupul carpativc are și lupi polari, albi, iar lupi canadieni  sunt negri. Yuri a luat aceste animale de la grădini zoologice, sunt întregi familii.

„Lupul carpatic cenușiu a fost luat din sălbăticie, lupii mici au fost aduși aici, au crescut aici, sunt complet îmblânziți”, a explicat Yuri Tyukh. Lupii canadieni mănâncă de două ori mai mult decât cei albi. De exemplu, trei lupi canadieni mănâncă cât doi lei. Sunt mai puțin prietenoși pentru că le este greu să supraviețuiască La cei carpatici  le dai o capră și mănâncă toți împreună, dar sunt negri - se mușcă și se mănâncă unul pe altul",

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 353


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți