Economie
15 iulie 2021

Compania ”Cernăuți Gaz”: Trei facturi de gaze înainte de începerea sezonului de încâlzire

Compania ”Cernăuți Gaz”: Trei facturi de gaze înainte de începerea sezonului de încâlzire
15 iulie 2021

Compania ”Cernăuți Gaz”: Trei facturi de gaze înainte de începerea sezonului de încâlzire

De la începutul noului sezon de încălzire, consumatorii vor plăti pentru întreținerea rețelelor de gaze de pe fațadele sau de la scările blocurilor locative cu mai multe etaje.  

Deocamdată, tariful pentru un astfel de serviciu nu a fost calculat de Ministerul Energiei, dar prețul va depinde de starea rețelelor de gaze, a specificat într-un comentariu pentru audiovizualul public UA:Bucovina, inginerul companiei ”Cernivți/Gaz”, Marina Verega.

Conform contractului, compania de deservire va inspecta robinetele de gaze și va elimina scurgerile de gaze în rețelele din clădiri. Consumatorii vor plăti pentru  munca prestată (un tarif anual sau pentru serviciile prestate – n.r.). Nu va exista a 3 factură de plată pentru consumul de gaze. Prețul va fi indicat în factura pentru întreținerea rețelelor din blocurile locative cu apartamente. Contractul va fi semnat de Asociația locatarilor, companiile de administrare sau de un reprezentant  al blocului locativ.

Președintele Asociației locatarilor din Cernăuți, Antonina Iasinska se pronunță împotriva unui acord colectiv, ce prevede și o responsabilitate colectivă. În cazul neachitării plății de unii consumatori, atunci toți locatarii apartamentelor riscă să rămână fără alimentare cu gaze.

Potrivit inginerului direcției de deservire a Companiei ”Cernivți/Gaz”, Marina Verega, vor fi deservite toate rețelele de gaze naturale, consumatorii nu vor fi amendați, dar în cazul depistării unei scurgeri de gaze, compania va întrerupe furnizarea de gaze prin aceste rețele. Înainte de începerea sezonului de încălzire, va fi un formular standart de contract, ce fa trebui să fie semnat între compania de deservire a rețelelro de gaze și proprietarii apartamentelor sau societățile de  adminsitrare a caselor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 557


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți