Economie
Redactor: Elvira Chilaru
29 decembrie 2020

Companiile regionale de gaze Cernăuți și Transcarpatia, amendate de Comitetul Antimonopol

Companiile regionale de gaze Cernăuți și Transcarpatia, amendate de Comitetul Antimonopol
29 decembrie 2020

Companiile regionale de gaze Cernăuți și Transcarpatia, amendate de Comitetul Antimonopol

Comitetul Antimonopol a amendat 18 companii regionale de gaze cu peste 380 milioane grivne  pentru abuzul de poziție de monopol, inclusiv companiile Cernăuți și Transcarpatia.

Potrivit serviciului de presă al Comitetului Antimonopol din Ucraina, a fost aplicată o amendă de 11.066.105 grivne societății pe acțiuni  Transcarpatia pentru încălcarea legislației antimonopol sub forma abuzului de poziție (dominantă) de monopol.

Toate companiile regionale de gaze cu amendă fac parte din grupul RGC și în perioada noiembrie 2016 - iulie 2018 au propus participarea entităților comerciale la achizițiile publice de contoare de gaz de uz casnic  cerințe suplimentare nerezonabile pentru prezența obligatorie a unui raport de testare cu concluzii pozitive cu privire la RM 081 39.434-2014.

RM 081 / 39.434-2014 este un program de cercetare a contoarelor în condiții reale de funcționare la cererea SA "Dniprogaz" de către reprezentanții SE "Ukrmetrteststandard".

Programul RM  081 / 39.434-2014 nu este un document obligatoriu în conformitate cu legislația Ucrainei. Conceput exclusiv pentru utilizare voluntară pentru a pregăti recomandări cu privire la specificul funcționării contoarelor standard de gaz către organizațiile care le operează și poate fi utilizată pentru a elabora recomandări pentru producătorii de contoare în ceea ce privește optimizarea caracteristicilor lor tehnice (operaționale) și metrologice.

Comitetul a recunoscut că pârâții aveau o poziție de monopol (dominantă) pe piața serviciilor de distribuție a gazelor naturale pe teritoriul activităților lor autorizate. Și acțiunile lor constituie o încălcare a Legii Ucrainei „Privind protecția concurenței economice” sub forma abuzului de poziție de monopol (dominantă).

O întrebare  retorică: Oare e  posibil ca  aceste companii să  transfere achitarea  amenzii pe umerii consumatorilor?

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 489


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți