Economie
Redactor: Marin Gherman
27 ianuarie 2022

Comuna Mămăliga din regiunea Cernăuți a finalizat un proiect finanțat de UE pentru modernizarea sistemului intervențiilor în situații de urgență

Comuna Mămăliga din regiunea Cernăuți a finalizat un proiect finanțat de UE pentru modernizarea sistemului intervențiilor în situații de urgență
27 ianuarie 2022

Comuna Mămăliga din regiunea Cernăuți a finalizat un proiect finanțat de UE pentru modernizarea sistemului intervențiilor în situații de urgență

Proiectul „Acțiuni Comune pentru Prevenirea Dezastrelor Naturale și Cauzate de Om la Granița Româno-Ucraineană (cod proiect 2SOFT/4.2/179)” a fost implementat de un consorțiu format din 4 parteneri: Comuna Concești, județul Botoșani; Comuna Havârna, județul Botoșani; Comuna Mămăliga, regiunea Cernăuți, Ucraina; și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani.

Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți colaborarea transfrontalieră în domeniul limitării situațiilor de urgență. Proiectul este implementat de un consorțiu format din 4 parteneri: Comuna Concești, județul Botoșani; Comuna Havârna, județul Botoșani; Comuna Mămăliga, regiunea Cernăuți, Ucraina; și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, cu un buget total aprobat de 549.334,02 EUR, din care 494.400,61 EUR (aproximativ 2.180.306,69 RON/ 14.510.657,90 UAH) reprezintă contribuția nerambursabilă din partea Uniunii Europene, prin intermediul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 (pentru mai multe informații despre program vă rugăm vizitați: http://www.ro-ua.net).

Pe durata implementării proiectului, au fost achiziționate echipamente specializate și dotări necesare intervențiilor în situații de urgență: autospeciale, echipamente de salvare, echipamente de protecție pentru personalul de intervenție etc. Acestea vor fi utilizate în cadrul departamentelor specializate din comunitățile românești și ucrainene implicate în proiect, eficientizând activitatea lor.

Proiectul implică și modernizarea Detașamentului de Pompieri din Dorohoi, subordonată ISU Botoșani pentru îmbunătățirea capacității instituției de a instrui personalul și populația generală în a interveni pe durata situațiilor de urgență. Lucrările de modernizare sunt în curs de implementare și sunt prevăzute a se finaliza la începutul primăverii acestui an.

În vederea îmbunătățirii eficienței colaborării transfrontaliere în domeniul prevenirii situațiilor de urgență, proiectul a implicat organizarea a 4 întâlniri de lucru între reprezentanții tuturor partenerilor, în care au fost discutate provocările comune în prevenirea dezastrelor naturale și cauzate de om și au fost analizate posibile soluții comune. Întâlnirile au avut loc online, cu participarea specialiștilor la nivel local.

O altă activitate importantă ce va fi implementată în cadrul proiectului este instruirea personalului existent la nivel local și a voluntarilor în domeniul intervențiilor în situații de urgență. Participanții vor fi persoane cu atribuții relevante, din comunitățile implicate în proiect (comunele Concești și Havârna din județul Botoșani, România și comuna Mămăliga din regiunea Cernăuți, Ucraina) iar instruirea va fi susținută pe baza unei curricule comune de formare ce va fi creată tot în cadrul acestui proiect.

Proiectul astfel contribuie la implementarea Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 și la atingerea obiectivului general al Instrumentului de Vecinătate European: de a evolua spre prosperitate și o bună vecinătate prin activități de cooperare transfrontalieră desfășurate în zona de graniță.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 448


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți