Economie
Redactor: Elvira Chilaru
17 septembrie 2021

Comuna românească Slatina din Transcarpatia intenționează să creeze un parc industrial

Comuna românească Slatina din Transcarpatia intenționează să creeze un parc industrial
17 septembrie 2021

Comuna românească Slatina din Transcarpatia intenționează să creeze un parc industrial

Parcul industrial de 32 de hectare va apărea în curând în comuna Slatina (Solotvino), și anume, în satul Biserica Albă. Acest lucru va spori competitivitatea și atractivitatea investițională a comunei, va oferi o oportunitate de a atrage investiții, de a crea locuri de muncă și de a spori  veniturile la bugetul local.

Parcul industrial asigură amplasarea întreprinderilor industriale inovatoare cu toată infrastructura  tehnică necesară – drumuri, energie electrică și apă. În prezent a fost anunțată o licitație pentru elaborarea conceptului de parc. Au început, de asemenea, lucrările de reparare a autostrăzii Solotvino-Verhne Vodiane pentru o bună funcționare a parcului.

Potrivit primarului comunei Slatina, Vasile Iovdi, pentru a construi parcul, trebuie modificat scopul funciar al terenului unde va fi amplasat. Pentru aceasta, sunt necesare fonduri uriașe. Prin urmare, consiliul comunei va face apel la Cabinetul de Miniștri pentru a modifica Rezoluția, care ar permite abolirea taxei pentru schimbarea categoriei de folosință a  terenurilor pentru a putea  deschide un parc industrial pe suprafața  prevăzută.

Vasile Iovdi spune că investitorii români sunt deja serios interesați de intențiile comunității de a crea un parc industrial, așa că speră să îl inaugureze  anul viitor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 727


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți