Economie
18 martie 2021

Comunitățile din regiunea Cernăuți: Salariile funcționarilor „mănâncă” tot mai mult din banul public

Comunitățile din regiunea Cernăuți: Salariile funcționarilor „mănâncă” tot mai mult din banul public
18 martie 2021

Comunitățile din regiunea Cernăuți: Salariile funcționarilor „mănâncă” tot mai mult din banul public

Aproape toate comunitățile din regiunea Cernăuți, cu excepția comunei Novodnistrovsk, sunt subvenționate de către stat. În același timp, partea cea mai mare a veniturilor bugetare este cheltuită pentru plata salariilor funcționarilor publici locali.

Acest lucru a fost demonstrat recent prin intermediul unui studiu realizat de organizațiile „U-LEAD cu Europa” și „SKL International”, potrivit BucPress.

În cadrul studiului au fost analizate rapoartele financiare ale 33 din 52 de comunități bucovinene.

În medie, potrivit experților, pe cap de locuitor comunitățile din ținut au cheltuit de la cinci la zece mii de grivne, în timp ce veniturile care revin în medie unei persoane sunt de la una la cinci mii de grivne.

Cele mai mari cheltuieli pe cap de locuitor au fost înregistrate în comunele Seleatin (10.365 grivne), Usti-Putila (8.977 grivne) și Hotin (8.130 grivne).

Veniturile bugetare anuale pe cap de locuitor în comuna Seleatin și Usti-Putila au fost de 2.573 și respectiv 2.452 grivne.

Totodată, potrivit datelor studiului, mai mult de jumătate din veniturile bugetelor au fost cheltuite pentru plata salariilor angajaților aparatului local. În comunele Clișcăuți, Coneatin și Rucșin în acest scop au fost utilizate 60-66 la sută din veniturile bugetare.

Studiul mai arată că cel mai mult au beneficiat de asistență financiară de la bugetul de stat comunitățile Crasna, Rucșin și Ciudei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 538


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți