Economie
Redactor: Elvira Chilaru
17 februarie 2021

Consilierii regionali inițiază constituirea zonei economice speciale „Transcarpatia”

Consilierii regionali inițiază constituirea zonei economice speciale „Transcarpatia”
17 februarie 2021

Consilierii regionali inițiază constituirea zonei economice speciale „Transcarpatia”

Un proiect de decizie cu un apel adresat Președintelui Ucrainei, Parlamentului și Guvernului va fi examinat în cadrul sesiunii ordinare a Consiliului Regional Transcarpatic

Astăzi, „comisia de mediu” a consiliului regional Transcarpatia la inițiativa deputatului Stepan Derkaci a susținut în unanimitate proiectul de decizie „Cu privire la refacerea zonei economice speciale „Transcarpatia”.

Proiectul urmează să fie examinat de alte comisii permanente de deputați și apoi supus spre examinare sesiunii plenare a consiliului regional, care va avea loc pe 25 februarie.

Una dintre principalele obiective ale creării Zonei Economice Speciale „Transcarpatia”, care a stat la baza legii în 2001, a fost depășirea stării deprimate a raioanelor, orașelor, satelor, orășelelor  cu condiții socio-economice și de mediu nefavorabile, precum și atragerea investițiilor în economie, crearea de noi locuri de muncă și infrastructură modernă de producție și transport în regiune. Legea a garantat condiții favorabile speciale pentru întreprinderi timp de 30 de ani, în special, beneficii fiscale (TVA la o rată de 20%, impozitarea veniturilor nerezidenților la 2/3 din rata impozitului, scutirea de la plata taxelor pentru Fondul de Stat al Inovațiilor).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 274


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți