Economie
Redactor: Mariana Struț
19 aprilie 2021

Construcția ilegală de lângă hotelul ”Turist” din Cernăuți încă nu a fost demolată

Construcția ilegală de lângă hotelul ”Turist” din Cernăuți încă nu a fost  demolată
19 aprilie 2021

Construcția ilegală de lângă hotelul ”Turist” din Cernăuți încă nu a fost demolată

Proprietara clădirii ilegale din apropierea Hotelului ”Turist” a făcut apel în instanță cerând anularea deciziei privind demolarea forțată a unei părți din clădire. Conform deciziei instanței, proprietara urmează să plătească pentru demolarea  etajelor nesancționate. Oficialii au descoperit construcția ilegală în 2019, proprietara nu avea autorizațiile de construire.

„În ianuarie, instanța a decis că este ilegală mărirea suprafeței acestei clădiri în apropierea Hotelului ”Turist”. Așadar, proprietara a trebuit să demoleze patru etaje pe cheltuiala sa”, potrivit UA Bucovina.

Teritoriul pe care este ridicată clădirea aparține Hotelului Turist. Adjunctul șefului hotelului, Volodymyr Andrushchak, spune că documentele privind închirierea terenului sunt acum verificate, deoarece contractul a fost semnat de proprietarul anterior.

Potrivit Volodimir Andruschak, nu numai această clădire a fost expropriată ilegal, ci există și altele. Sunt mai multe cazuri direcționate în instanță. Sunt înregistrate aproximativ 10 cazuri adresate în instanță cu chiriașii care au finalizat, reconstruit, înstrăinat clădiri în oralu Cernăuți.

Proprietarul avea permisiunea de a construi clădirea, dar a mărit-o de zece ori. Prin urmare, instanța a dispus demolarea unei părți din clădire.

Serhiy Pyzhivsky, șeful Inspecției Controlului Arhitectural și de construcții al Primariei susține că constructorul dispune de  acte pentru  proprietatea de doar 120 de metri pătrați. În schimb, a făcut o înscriere neligitimă în registrul drepturilor de proprietate imobiliară care atestă că proprietatea înregistrată avea 1.200 de metri pătrați.

La momentul actual lucrările de construcție sunt suspendate. Apelul trimis în instanță de către proprietara construcției va fi examinat pe 29 aprilie.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 333


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți