Economie
Redactor: Mirela Amarie
14 februarie 2020

Contrabandă cu pastă de dinți în valoare de peste 1 milion de UAH a fost reținută la punctul de trecere a frontierei „Porubne-Siret”

Contrabandă cu pastă de dinți în valoare de peste 1 milion de UAH a fost reținută la punctul de trecere a frontierei „Porubne-Siret”

Angajații Serviciului Vamal din regiunea Cernăuți al Serviciului Vamal de Stat au reținut oameni de afaceri care au încercat să introducă ilegal în Ucraina mărfă, folosind documente duble, cu o valoare totală de 1 milion 145 mii UAH.

4 133 de cutii cu aproape 111 mii de tuburi de pastă de dinți au fost trimise către una dintre firmele din regiunea Kiev din partea companiei bulgare expeditoare. Ofițerii vamali au stabilit această încălcare a legislației vamale în timpul circulației mărfurilor prin punctul de control „Porubne-Siret” al postului vamal „Vadul-Siret”, se arată în raportul Serviciului Vamal din regiunea Cernăuți.

Conform documentelor prezentate la punctul de control de către șofer, mărfurile în greutate de aproape 15 mii de kg și cu o valoare totală de peste 61,7 mii de euro trebuiau să ajungă la  o firmă din regiunea Kiev.

În timpul finalizării formalităților vamale, ținând cont de rezultatele activităților analitice și de căutare, ofițerii vamali au decis să efectueze o inspecție în profunzime a mărfurilor, în timpul căreia au descoperit un pachet dublu de documente pentru marfă. S-a stabilit că, pentru îndeplinirea formalităților vamale, au fost depuse documente de expediere cu un cost mai mare pentru mărfuri, peste 22 de mii de euro, pentru a umfla prețurile. Această acțiune poate duce la o supraestimare a prețului produsului atunci când acesta este vândut pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, indicarea unei valori semnificativ mai mari a mărfurilor în valută străină atunci când sunt importate pe teritoriul vamal al Ucrainei poate indica retragerea ilegală a fondurilor în valută străină în afara teritoriului vamal al Ucrainei.

Cu privire la acest fapt, în conformitate cu partea 1 art. 483 din din Codul vamal al Ucrainei, a fost întocmit un protocol privind încălcarea normelor vamale, în baza căruia mărfurile au fost confiscate temporar. Cazul va fi direcționat către  instanță care va stabili pedeapsa pentru infractor.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 520

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți