Economie
Redactor: Elvira Chilaru
13 ianuarie 2020

Contrabandă neobișnuită în Ucraina: 8 mii de Cuburi Rubik au fost confiscate

Contrabandă neobișnuită în Ucraina: 8 mii de Cuburi Rubik au fost confiscate

Vameșii n-au permis introducerea în Ucraina a  faimoaselor  puzzle-uri inventate de maghiarul Erno Rubik. S-a demonstrat că 8 mii de cuburi au fost fabricate  cu încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Șeful Serviciului Vamal de Stat, Maxim Nefyodov, a scris despre neobișnuita „contrabandă a săptămânii” pe contul său de Facebook.

„De această dată, contrabanda a intrat în rubrică, în primul rând, din cauza unei anumite tragicomedii (voi dilua litigiile  interminabile cu țigări, precursori și contrabandă prin poștă). Vameșii  au depistat circa  8 mii de cuburi ale lui Rubik contrafăcute. De fapt, ele aparțin brandului  englezesc«Rubik`s Brand Limited, care produce jucării „oficiale”, inventate de sculptorul maghiar Erno Rubik”.

Reprezentantul autorizat al titularului dreptului a trimis la Vamă avizul unui studiu de expertiză, care a constatat că aceste puzzle-uri sunt marcate cu un semn similar încât poate fi confundat cu un semn aparținând companiei Rubik`s Brand Limited.

Pentru  încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală a fost întocmit un protocol privind încălcarea normelor vamale în temeiul art. 476 din Codul vamal al Ucrainei. În prezent, cuburile contrafăcute ale lui Rubik au fost sechestrate. Soarta lor va fi decisă de titularul dreptului. Costul produsului inițial, care ar fi putut aduce prejudicii financiare  produsului original este de  peste  3 milioane de grivne", - a specificat  Nefyodov.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 304

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți