Economie
Redactor: Elvira Chilaru
20 mai 2021

Copiii vor fi scoși în stradă: Consiliul regional Transcarpatia intenționează să închidă un internat-sanatoriu unic

Copiii vor fi scoși în stradă: Consiliul regional Transcarpatia intenționează să închidă un internat-sanatoriu unic
20 mai 2021

Copiii vor fi scoși în stradă: Consiliul regional Transcarpatia intenționează să închidă un internat-sanatoriu unic

Problema închiderii internatului -sanatoriu din Veliki Berezni  a fost pusă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului regional Transcarpatia din 20 mai.

După cum a declarat directorul școlii Iryna Șkurko jurnaliștilor de la Televiziunea Publică Transcarpatia, ordinul de lichidare a școlii- sanatoru a fost primit de instituție pe 4 martie.

Conform documentului, internatul ar trebui închis până la sfârșitul anului școlar, profesorii ar trebui concediați, iar copiii bolnavi ar trebui transferați la alte instituții de învățământ.

"Consiliul regional a decis să îl lichideze. Au explicat-o prin faptul că nu există bani pentru întreținerea  unei astfel de instituții. Dar în mai, președintele Ucrainei a semnat amendamente la lege, unde internatele – sanatorii  au dreptul să găsească o soluție până în 2021-22 și să fie restructurate", a spus Iryna Șkurko.

Internatul- sanatoriu în Veliki Berezni funcționează din 1963. Potrivit directorului școlii, aceasta este singura instituție de acest tip din Transcarpatia. Cazarea și masa aici sunt gratuite.

În prezent, internatul are 140 de elevi nu numai din comunaVeliki Berezni, ci și din raioanele Mucacevo, Ujgorod și Hust. 60 dintre ei rămân la școală chiar și  în  weekend. Conducerea a anunțat deja începutul concedierii  tuturor angajaților.

Pe 20 mai copiii, cadrele școlare  și părinții au anunțat, că vor veni la protest în fața Consiliului regional, unde  pe ordinea de zi a sesiunii  va fi pusă spre dezbatere problema lichidării internatului-sanatoriu.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 426


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți