Economie
28 septembrie 2020

Costul vieții în regiunea Cernăuți, comparativ cu alte regiuni ale Ucrainei (studiu)

Costul vieții în regiunea Cernăuți, comparativ cu alte regiuni ale Ucrainei (studiu)
28 septembrie 2020

Costul vieții în regiunea Cernăuți, comparativ cu alte regiuni ale Ucrainei (studiu)

Serviciul de statistică colectează lunar date despre prețurile de consum pentru produsele și serviciile de bază. Jurnaliștii au calculat această sumă pentru fiecare regiune din Ucraina și au publicat un rating, relatează Agenția ACC, citată de BucPress.

Această sumă include prețurile pentru unele produse, băuturi alcoolice, medicamente, servicii stomatologice, combustibil, călătorii cu transportul public și o zi la grădiniță.

Indicele cel mai înalt al costului vieții a fost înregistrat în regiunea Cerkasi, iar cel mai scăzut în regiunea Jitomir. Dacă se lua în calcul și costul chiriei, cel mai înalt indice ar fi în orașele Kiev, Odessa și Lviv.

Potrivit indicilor de statistică ale costului de trai per persoană cel mai scump este în regiunea Cerkasi – 2877 grivne (103$) pentru 1 lună, Kiev – 2559 și Odeesa – 2431, regiunea Cernăuți fiind plasată în mijlocul topului, costul traiului pe lună pentru o persoană estimându-se la 2275 (82$), cel mai ieftin este traiul în regiunile Hmelnițk - 2081, Cernihiv – 2035 și Jitomir – 2010 (72$).

În medie pe țară franzela costă 14 grivne. Cea mai scumpă franzelă este în regiunea Volini – 16 grivne, de asemenea este scumpă franzela în regiunile Lviv și Odesa.

Un litru de lapte cel mai scump este în regiunea Odesa – aproximativ 28 grivne, asemănătoare prețuri sunt în Harkiv și Kiev. Iar cel mai ieftin lapte în luna august a fost în regiunile Lviv, Rivne și Cernăuți – aproximativ 23 grivne. În medie pe țară un litru de lapte costă 24 grivne 83 copeici (0,90$).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 641


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți