Economie
Redactor: Elvira Chilaru
22 februarie 2022

Cresc prețurile de închiriere a locuințelor în vestul Ucrainei

Cresc prețurile de închiriere a locuințelor în vestul Ucrainei
22 februarie 2022

Cresc prețurile de închiriere a locuințelor în vestul Ucrainei

În Ujgorod, centrul administrativ al Transcarpatiei, dar și în alte orașe din vestul Ucrainei chiriile au crescut, majoritatea apartamentelor cu 1 și 2 camere sunt cele mai populare.

Cererea a apărut deoarece oamenii din orașele mari din estul Ucrainei se mută în Transcarpatia din cauza posibilei declanșări a războiului, susține Oksana Smirnova, agent imobiliar din Ujgorod.

"Cea mai mare cerere acum în Ujgorod se observă pentru  apartamentele cu 1 și 2 camere, locuitorii orașelor - milionare care fug de război caută  locuințe. În mare parte locuitorii din Kyiv și Harkiv. Cererea a sporit  în decurs de o lună, cea mai mare agitație s-a observat  înainte și după 16 februarie. Se mută familiile cu copii și părinții în vârstă, precum și cei care nu aveau locuințe proprii la Kiev și lucrau de la distanță”, a spus Smirnova.

„Dacă înainte un apartament cu 1 cameră în oraș costa de la 5 la 7 mii de grivne, acum începe de la 7 mii, cu tendința  de  8,5 și 9 mii de grivne. În principiu, oamenii sunt dispuși să plătească 400 de dolari pentru locuință pe lună. Proprietarii nu doresc să închirieze locuințe pentru o lună sau două, doresc să semneze contracte pentru cel puțin șase luni", a adăugat agentul imobiliar.

În prezent, solicitările clienților pentru închirierea de birouri din Ujgorod s-au intensificat. Reprezentanții companiilor de la Kiev, care probabil se pregătesc să-și evacueze afacerile, cer în mare parte astfel de spații, a spus ea.

Uneori, a spus agentul imobiliar, întrebările clienților sunt surprinzătoare: "Am avut o cerere săptămâna trecută pentru a închiria trei imobile  vecine, cineva a vrut să se mute cu  o companie mare, dar orașul nostru  este prea mic pentru găzduirea unor companii mari".

În același timp, expertul pieței imobiliare din Transcarpatia a remarcat că se cer de asemenea  case cu facilități în zone suburbane și sate din apropierea orașelor - este mai profitabil ca persoanele cu familii să închirieze astfel de locuințe în caz de relocare urgentă  decât să plătești mai multe pentru un apartament cu 1 sau 2 camere în oraș.

Smirnova prevede, de asemenea, că în Transcarpatia, în viitorul apropiat, va crește cererea la case în zonele suburbane și satele situate în apropierea orașelor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 522


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți