Economie
Redactor: Elvira Chilaru
01 octombrie 2021

Criptomonedă furată de un hacker din Transcarpatia

Criptomonedă furată de un hacker din Transcarpatia
01 octombrie 2021

Criptomonedă furată de un hacker din Transcarpatia

Cel puțin 150 de transcarpatieni au devenit jertfele unui atac cibernetic.

Poliția transcarpatică informează că un rezident din Vinogradiv în vârstă de 30 de ani, folosind programe speciale, a spart parolele căsuțelor poștale personale și a obținut acces la scrisori de cooperare cu sisteme de criptomonede.

În timpul percheziției  locuinței suspectului a fost depistat  un computer, un telefon mobil și trei hard disk-uri. Examinarea va permite poliției să stabilească gradul de daune cauzat unor astfel de activități ale hackerului.

S-a stabilit că hackerul a însușit în mod fraudulos criptomoneda a 150 de locuitori din regiune. În prezent, oamenii legii stabilesc suma fondurilor deturnate.

Anchetatorii au deschis proceduri în conformitate cu partea 2 a art. 361 din Codul penal al Ucrainei, adică interferențe neautorizate în funcționarea  computerelor, sistemelor automate, rețelelor de calculatoare sau rețelelor de telecomunicații.

Amintim, anul trecut, polițiștii au reținut hackerul din satul Oleșnyk, care a distribuit software-ul cu viruși  intenționat pentru spargerea conturilor utilizatorilor de rețele sociale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 296


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți