Economie
Redactor: Elvira Chilaru
28 aprilie 2022

Cum fac transcarpatienii veste antiglonț din fier vechi

Cum fac transcarpatienii veste antiglonț din fier vechi
28 aprilie 2022

Cum fac transcarpatienii veste antiglonț din fier vechi

Locuitorii orașului Vinogradiv  și-au propus să-i ajute pe apărătorii Ucraina  imediat după ce a început invazia rusă la scară largă.

Societatea de voluntari Ariciul  mai întâi a avut o invenție ingenioasă -  „arici antitanc”, iar mai târziu a început să sudeze plăci pentru vestele antiglonț. Pentru a face acest lucru, utilizează  arcuri de mașină. Ei spun că nu orice  metal e bun, el trebuie să fie deosebit de puternic și de încredere.

Plăcile sunt verificate. Au arătat un nivel bun de protecție, chiar și atunci când au lovit un glonț care străpunge armura în tivuri.

Băieții lucrează cu croitoresele și alți voluntari pentru a completa plăcile finite cu un suport special, sau cum se mai spune - descărcare.

Greutatea produsului finit cu două plăci, e de aproximativ 12 kilograme, și diferă  foarte puțin de  standardele NATO.

Peste 100 de veste antiglonț gata realizate au fost deja trimise pe linia întâi a frontului. Și încă 100 de veste așteaptă deja să fie trimise celor care apără Patria.

Toate vestele antiglonț se  oferă militarilor gratuit.  Suporturile, materialele pentru acestea, arcuri le de la anumite mărci de mașini și alte ajutoare vor fi întotdeauna de folos.

Voluntarii spun că dacă cineva dorește să realizeze și plăci pentru „armură”, sunt gata să-și împărățească experiența acumulată.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 197


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți