Economie
Redactor: Mirela Amarie
22 ianuarie 2021

Cursuri IT gratuite pentru șomerii din Ucraina

Cursuri IT gratuite pentru șomerii din Ucraina
22 ianuarie 2021

Cursuri IT gratuite pentru șomerii din Ucraina

Ministerul Economiei, împreună cu Ministerul Finanțelor și Centrul de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă vor începe un experiment cu formare gratuită în domeniul IT pentru șomeri. Decizia relevantă a fost luată la o ședință de guvern.

 Potrivit Ministerului Economiei, proiectul pilot va implica angajatori din domeniul IT, entități educaționale relevante și șomeri înregistrați în baza de date. Ei vor putea urma o instruire gratuită pentru a obține o calificare și pe viitor, de ce nu, să aibă un loc de muncă în domeniul IT. Se  menționează faptul că, în perioada cursului plata indemnizațiilor de șomaj va fi menținută.

Pentru început, cursul se va derula doar în orașul Kiev, dar în cazul finalizării cu succes a experimentului, se planifică extinderea acestuia în alte orașe din țară.

Cine poate participa la proiect?

 Potrivit Ministerului Economiei, selecția candidaților pentru cursul gratuit va fi efectuată în mod voluntar de șomerii înregistrați la Centrul de ocupare a forței de muncă din orașul Kiev.

Instruirea  nu va dura mai mult de 6 luni, iar după finalizarea cu succes, angajatorul este obligat să angajeze șomeri cel puțin pentru un an, cu un salariu fix de aproximativ  12 mii de grivne.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 222


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți