Economie
Redactor: Elvira Chilaru
14 iunie 2021

Cursuri profesionale organizate de Ungaria pentru ca tinerii să-și găsească un loc de muncă în Transcarpatia

Cursuri profesionale organizate de Ungaria pentru ca tinerii să-și găsească un loc de muncă în Transcarpatia
14 iunie 2021

Cursuri profesionale organizate de Ungaria pentru ca tinerii să-și găsească un loc de muncă în Transcarpatia

Tinerii din Transcarpatia care au urmat cursuri de formare și-au primit diplomele în orașul maghiar Matesalka.

Ceremonia de acordare a certificatelor de finalizare a cursului care ajută tinerii maghiari din Transcarpatia să-și găsească un loc de muncă a avut loc la Școala Tehnică Profesională Deri Miksha.

În special, au fost acordate 69 de diplome absolvenților cursurilor organizate la Centrul de Formare Profesională din satul Velyka Dobron din Transcarpatia. Elevii au avut ocazia să stăpânească profesiile de electrician, bucătar, coafor, cosmetician, mecanic auto și sudor.

Centrul de formare profesională, unde se țin cursuri în limba maghiară, funcționează în Velyka Dobroni din 2019. A fost înființat pe baza Institutului Maghiar Transcarpatic împreună cu Centrul de Formare Profesională din Matesalka și Școala Profesională de Agricultură «Laszlo Baros».

La ceremonie a participat Catalin Sili, secretarul de stat al primului ministru al Ungariei. În discursul său, ea a subliniat, că obiectivul principal al cursurilor este de a sprijini tinerii maghiari din Transcarpatia, astfel încât tinerii să rămână acasă și să își păstreze identitatea.

Centrele similare de formare profesională pentru ungurii din Transcarpatia, cu sprijinul Ungariei, sunt planificate să se deschidă în alte zone ale regiunii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 312


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți