Economie
Redactor: Mirela Amarie
21 mai 2021

Curtea de Apel Cernăuți nu are bani pentru salariile judecătorilor și funcționarea instanței

Curtea de Apel Cernăuți nu are bani pentru salariile judecătorilor și funcționarea instanței
21 mai 2021

Curtea de Apel Cernăuți nu are bani pentru salariile judecătorilor și funcționarea instanței

În prezent, în regiunea Cernăuți, nu există fonduri suficiente pentru salariile personalului judecătoresc și pentru sprijinul logistic pentru administrarea justiției. La Curtea de Apel Cernăuți a avut loc un colaps financiar - președintele curții a raportat o lipsă de fonduri pentru a plăti salariile personalului judecătoresc și o lipsă de fonduri pentru sprijinul logistic pentru administrarea justiției.

Începând cu 17 mai 2021, numărul efectiv de judecători este de 17 persoane, iar lista personalului prevede 22 de posturi.

„În prezent, există un deficit al cheltuielilor cu salariile în cadrul Codurilor de clasificare economică a cheltuielilor bugetare 2111 «Salariu» în valoare de 2.786.700 grivne și codul 2120 «Încasări pentru salarii» în sumă de 932.900 grivne”,  se menționează în scrisoarea oficială a lui Valery Marciuk, președintele instanței.

Potrivit Administrației Judiciare de Stat din Ucraina, în 2020, 6 646 de dosare și materiale erau în curs de soluționare în fața Curții de Apel Cernăuți, dintre care 6 421 au fost primite în perioada de raportare. În același timp, în regiunea Cernăuți locuiesc 691 982 de persoane care sunt potențiali utilizatori ai serviciilor judiciare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 454


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți