Economie
Redactor: Elvira Chilaru
08 ianuarie 2020

Date oficiale: Defrișările ilegale s-au redus de 2,3 ori în ultimii 4 ani în regiunea Transcarpatia

Date oficiale: Defrișările ilegale s-au redus de 2,3 ori în ultimii 4 ani  în regiunea Transcarpatia

Echipajele speciale din cadrul Departamentului regional de silvicultură Transcarpatia organizează raiduri în toate cele 20 de gospodării ale departamentului.

Împreună cu specialiștii în silvicultură la raiduri iau parte și colaboratorii organelor de drept, precum și membrii organizațiilor publice. În timpul raidului  planificat  pe teritoriile împădurite  membrii echipei  menționate au  dreptul să oprească camioanele  pentru verificarea legalității actelor.

În ultimii ani, au fost aplicate o mulțime de măsuri pentru combaterea defrișării ilegale a pădurilor  Transcarpatia: de la monitorizarea exploatării ilegale și înăsprirea controlului departamental, până la aplicarea unei responsabilități administrative stricte pentru încălcarea legislației forestiere.

A fost introdus un sistem electronic de contabilitate a lemnului, s-au instalat camere de supraveghere video și s-au instituit echipaje de raid permanente în întreprinderile forestiere subordonate pentru a detecta încălcările legislației forestiere și de vânătoare.

Toate echipajele rutiere dispun de vehicule off-road echipate cu trackere GPS. În plus, echipa de salvare a pădurilor  din Carpați  se bazează pe cele mai noi tehnologii – au fost achiziționate drone care patrulează spațiile verzi de la înălțime.

Pentru protecția pădurilor împotriva exploatării forestiere ilegale, incendiilor, braconajului, eliberării legale și circulației materialului lemnos Departamentul de silvicultură a achiziționat qvadrocoptere.

Prin urmare, exploatarea ilegală în fondul forestier al întreprinderilor forestiere subordonate în perioada 2015 - 2018 s-a redus de 2,3 ori.

Volumul tăierilor  ilegale a pădurilor în  dinamică:

2015 - 3541 metri cubi ;

2016 - 5844 metri cubi;

2017 - 2109 metri cubi;

2018 – 1536  metri cubi.

În funcție de diametrul arborilor, sunt prevăzute următoarele sume de amendă: - până la 10 cm - 498,47 grivne; 10,1-14 cm - 878,25 grivne; 14,1-18 cm - 2254,97 grivne

În afară de aceasta, în conformitate cu  articolului 65 din Codul încălcări  administrative, infractorii plătesc amendă pentru tăierea ilegală a copacilor de conifere în valoare de treizeci până la șaizeci de venituri minime neimpozabile (510-1020 grivne ), iar funcționarii de la o sută cincizeci la trei sute  de venituri minime neimpozabile (2550-5100 grivne).

Dacă ați provocat daune substanțiale la tăierea, transportarea, depozitarea sau realizarea coniferelor, amenda va fi de la 17.000 la 25500, arest până la șase luni, închisoare de până la trei ani sau închisoare pentru același termen. Pentru încălcări repetate sau conspirații anterioare de grup, veți fi condamnat la o pedeapsă cu privarea de libertate  pentru o perioadă de trei până la cinci ani sau închisoare pe același termen.

Dacă încălcarea are loc în rezervații naturale sau teritorii,  obiecte ale fondului rezervației naturale sau în alte păduri special protejate, va exista o amendă de la 25.500 grivne  la 34.000 grivne, privare de libertate pe  un termen de la trei la cinci ani sau închisoare cu același termen.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 407

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți