Economie
Redactor: Mirela Amarie
14 ianuarie 2022

De ce casele de marcat au fost oprite în magazinele din Cernăuți?

De ce casele de marcat au fost oprite în magazinele din Cernăuți?
14 ianuarie 2022

De ce casele de marcat au fost oprite în magazinele din Cernăuți?

În unele magazine din orașul Cernăuți au fost oprite aparatele de marcat electronice fiscale.

„Situația nu este în masă pentru locuitorii din Cernăuți. În ceea ce privește clienții PrivatBank, doar 34 din 11 000 de clienți achizitori au fost suspendați până acum pentru plăți fără numerar și sunt mici întreprinzători cu cifră de afaceri redusă”, a explicat banca comercială „PrivatBank” într-un comunicat acordat zilele acestea.

Banca asigură că situația dată este temporară.

 „Situația este legată de inovarea fiscală pentru întreprinzătorii individuali. Până la urmă, de la 1 ianuarie 2022 utilizarea Registrului operațiunilor de decontare și/sau Registratorului software al operațiunilor de decontare de către contribuabilii unici din grupele II - IV este obligatorie. Nu toți antreprenorii au fost gata să lucreze în noile condiţii”, a menționat instituția.

În conformitate cu cerințele operațiunilor de decontare, nu vor fi aplicate de către contribuabilii unici din primul grup, adică cel mai mare segment de antreprenori.

Acest grup de plătitori unici de impozite include persoanele fizice - antreprenori care nu folosesc forța de muncă a angajaților, desfășoară exclusiv vânzare cu amănuntul a mărfurilor din punctele de vânzare din piețe sau desfășoară activități comerciale pentru a presta servicii gospodărești populației și ale căror venituri în cursul anului calendaristic nu depășesc 164 de salarii minime stabilite prin lege, la 1 ianuarie a anului fiscal.

Vă reamintim că cernăuțenii au început mai des să se plângă că în oraș multe magazine nu funcționeaz sau au oprit casele de marcat.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 410


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți