Economie
Redactor: Mirela Amarie
14 februarie 2020

De la 1 mai, în Ucraina, vor apărea timbrele electronice ale accizelor

De la 1 mai, în Ucraina, vor apărea timbrele electronice ale accizelor

Guvernul a aprobat modificările la Regulamentul privind producția, depozitarea, vânzarea de timbre fiscale accizabile și etichetarea băuturilor alcoolice și a tutunului, elaborate de Ministerul Finanțelor în comun cu Ministerul Transformării Digitale a Ucrainei, Serviciul Fiscal de Stat din Ucraina, echipa „Diia” și Oficiul Deschis de Finanțe Publice.

Noul  sistem va oferi o serie de caracteristici care vor fi introduse pe etape.

Vor fi schimbate timbrele accizelor, mai exact vor fi adăugate două elemente: un cod QR și un cod de bare.

Producătorul va folosi cabinetul electronic al contribuabilului pentru obținerea accizelor, verificarea plăților accizelor și raportarea. Astfel, cu timpul, nu vor mai exista cereri de hârtie pentru timbre.

Sistemul de marcă electronică de acciză va fi construit pe un principiu de componentă (modular), asigurând unele funcționalități inițiale care pot fi extinse în continuare, de exemplu, pentru a achita o marcă de acciz în timpul vânzării sale folosind casele de marcat.

„Dezbaterea despre necesitatea de a trece la un timbru de acciză electronic se desfășoară de mult timp, iar această schimbare ne cere tuturor afaceri oneste. Obiectivul este simplu și clar - combaterea pieței din umbră și minimizarea impactului factorilor umani asupra administrației, ceea ce va crește veniturile bugetare și va îmbunătăți concurența echitabilă. Împreună cu introducerea unei mărci electronice de acciză pentru produse alcoolice și o oportunitate pentru populație de a verifica marca accizelor pe legalitate printr-o bază de date deschisă, împreună cu comitetul de profil al Radei Supreme, vom lucra cât mai curând la inițiativele legislative privind implementarea completă a sistemului electronic de timbre accizabile și vom continua coordonarea cu Serviciul Fiscal, Poliția Fiscală, Serviciul Vamal, Serviciul de Securitate al Ucrainei și Banca Națională pentru combaterea evaziunii fiscale”, a declarat ministrul Finanțelor Oksana Markarova.

Utilizarea sistemului electronic de timbre accizabile va spori lupta împotriva circulației ilegale a mărfurilor accizabile, urmărind circulația băuturilor alcoolice, prin compararea informațiilor din baza de date a Serviciului Fiscal de Stat din Ucraina cu privire la mărcile emise și tranzacțiile contabile înregistrate de registratori.

Deci, de la 1 aprilie 2020, va fi posibilă comandarea unui nou eșantion al mărcii prin cabinetul electronic, iar de la 1 mai 2020 va fi pus în circulație un nou model de acciză la băuturile alcoolice.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 286

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți