Economie
Redactor: Mirela Amarie
31 iulie 2020

De la 15 august va fi interzis pescuitul de raci în rezervoarele regiunii Cernăuți

De la 15 august va fi interzis pescuitul de raci în rezervoarele regiunii Cernăuți

În perioada 15 august - 30 septembrie  va fi interzis pescuitul de raci la gospodăriile piscicole din regiunea Cernăuți și la rezervorul Nistru de pe teritoriul regiunilor Cernăuți, Ternopil, Vinița și Hmelnițk.

Principalul scop al interdicției este protejarea artropodelor în perioada celei de-a doua năpârliri, timp în care acestea sunt foarte vulnerabile.

Pe măsură ce cresc racii năpârlesc de mai multe ori. În timpul năpârlirii, calcarul depozitat în pereții stomacului, trece în sânge care îl transportă în piele; de aici trece în compoziția crustei.

Întărirea completă a crustei are loc în decurs de 1-1,5 luni, iar vulnerabilitatea sedentară și naturală a racului în timpul năpârlirii îi atrage pe iubitorii de pradă ușoară.

Vă reamintim că pentru prinderea racilor în timpul acestei interdicții puteți fi  tras la răspundere administrativă în temeiul articolului 3 partea 85 din Codul infracțiunilor administrative (amendă - 170 grivne) și în conformitate cu articolul 85 partea a 4-a din Codul infracțiunilor administrative (amendă - de la 340 la 680 grivne, plus  confiscarea instrumentelor și mijloacelor folosite la pescuitul ilegal). De asemenea, va trebui să plătiți daune în valoare de 26 de grivne  pentru fiecare rac prins ilegal.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 205
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți