Economie
Redactor: Elvira Chilaru
04 ianuarie 2021

De la 16 ianuarie în Ucraina toate serviciile vor fi prestate în limba ucraineană

De la 16 ianuarie în Ucraina toate serviciile vor fi prestate în limba ucraineană
04 ianuarie 2021

De la 16 ianuarie în Ucraina toate serviciile vor fi prestate în limba ucraineană

Începând cu 16 ianuarie a.c. va intra în vigoare articolul 30 din legea lingvistică, care obligă toți furnizorii de servicii din Ucraina să comunice cu clienții exclusiv în limba de stat, cu excepția cazului în care există  o solicitarea aparte  a consumatorilor, notează Agenția BucPress, citată de Radio Cernăuți.

Legea Ucrainei „Asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat” prevede că toți furnizorii de servicii, indiferent de proprietate, sunt obligați să deservească consumatorii în limba ucraineană. Acest lucru este valabil pentru supermarketuri, magazine online, cafenele, bănci, benzinării, farmacii etc., scrie  publicația „Ukrainska  Pravda” de la Kiev.

Producătorii și vânzătorii din Ucraina sunt obligați să furnizeze consumatorilor informații despre bunuri, lucrări sau servicii în limba de stat. Dar astfel de informații pot fi duplicate în orice altă limbă. Dar așa ceva  poate fi doar la solicitarea  clientului, atunci furnizorul de servicii sau vânzătorul poate furniza servicii în altă limbă.

Legea spune: „La solicitarea clientului, serviciul său personal poate fi furnizat și într-o altă limbă acceptabilă părților”. În cazul încălcării de către angajații serviciilor sau companiilor, fiecare cetățean va putea contacta comisarul pentru protecția limbii de stat - Taras Kremin.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 977


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți