Economie
Redactor: Marin Gherman
11 septembrie 2020

De la Zaporojeţ la Renault: francezii vor produce în Ucraina SUV-ul Coupe Arkana

De la Zaporojeţ la Renault: francezii vor produce în Ucraina SUV-ul Coupe Arkana

Grupul Renault îşi consolidează prezenţa în ţările CSI şi anunţă un nou acord de cooperare. De această dată, francezii au venit în Ucraina, unde vor produce un model propriu, dar şi câteva maşini din gama Lada. Este vorba despre uzina ZAZ, faimosul constructor auto sovietic, care producea compactele Zaporojeţ.

Potrivit www.piataauto.md, conform acordului de cooperare, uzina ZAZ va asambla cele mai noi modele din gama Lada, precum Vesta şi XRAY, dar şi modelul Largus, care este, în esenţă, o Dacia Logan MCV de primă generaţie.

Pe lângă automobilele ruseşti, cei de la ZAZ vor produce şi primul SUV Coupe din gama Renault, modelul Arkana, care tot împarte substratul tehnic cu maşinile din portofoliul Dacia, mai exact cu SUV-ul Duster. Deocamdată, însă Arkana rămâne a fi oferit doar pe piaţa din Rusia.

Potrivit informaţiilor distribuite în presa din Ucraina, Renault a recurs la acest parteneriat cu ZAZ din cauza interdicţiei de import de automobile din Rusia, impuse de autorităţile ucrainene la începutul acestui an. Producţia începe, însă, abia acum din cauza modernizării ample în cadrul uzinei ZAZ, concepute special pentru startul producţiei Renault şi Lada. Uzina din Ucraina a mai fost adaptată la standardul de control al calităţii Alliance Production Way, implementat de Alianţa Renault-Nissan. Pentru cei de la ZAZ producţia maşinilor franceze şi ruseşti a devenit, astfel, un colac de salvare, or producţia maşinilor a fost finalizată aici încă în 2017, menționează portalul Piața Auto.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 263

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți