Economie
Redactor: Elvira Chilaru
03 iunie 2021

Deșeurile periculoase din Transcarpatia sunt lichidate de către o singură întreprindere

Deșeurile periculoase din Transcarpatia sunt lichidate de către o singură întreprindere
03 iunie 2021

Deșeurile periculoase din Transcarpatia sunt lichidate de către o singură întreprindere

În Transcarpatia, deșeurile periculoase sunt lichidate  de către o singură companie care funcționează în Ujgorod, a declarat pentru Ukrinform proprietarul Viktor Woodmaska.

Potrivit acestuia, întreprinderea este  situată  în zona industrială, la una dintre periferiile orașului. Antreprenorul a început cu propria colectare, depozitare și transfer de deșeuri periculoase pentru distrugere către alte companii din Ucraina. În 2014, a început să le lichideze  de sine stătător.

„Echipamentul nostru este un fel de know-how. Acesta este un cuptor generator de gaz care funcționează la o temperatură de 1100 până la 1500 de grade (odată cu acesta, aluminiul, în special, este distrus la nivel molecular, nici măcar cenușa nu rămâne). Unicitatea cuptorului constă în aceea, că nu necesită combustibil suplimentar, funcționează pe principiul: deșeurile ard deșeuri. Cunosc colegi din Lviv – ei  ard deșeurile cu ajutorul combustibilului, cineva folosește gaze naturale și așa mai departe. Și există o altă nuanță care ne oferă un avantaj: cuptorul nostru poate funcționa continuu, deoarece am stabilit eliminarea automată a cenușii. Deci nu trebuie să opriți soba pentru a o curăța și apoi să măriți din nou puterea”, a spus Viktor Woodmaska.

Proprietarul numește întreprinderea sa un complex de reciclare, spunând că nu este o instalație de incinerare a deșeurilor - deși aici ard  deșeuri, nu lucrează cu deșeurile menajere solide. Reciclează doar cele considerate periculoase și productive.

Aici se ard până la 25 de tone de gunoi pe zi. Compania poate produce de la 2 la 4 gigacalorii de energie. Toate deșeurile sunt achiziționate prin proceduri transparente de licitație.

„Distrugerea  deșeurilor medicale în condițiile de  pandemie cere cheltuieli duble pentru salariile muncitorilor pentru zilele in care lucrează cu deșeuri coronavirus. Factorul uman influențează - trebuie să îi motivăm pe oameni să lucreze cu ceea de ce le este frică ”, explică Viktor Woodmaska.

Interesant este faptu, că antreprenorul din Transcarpatia nu are concurenți: nimeni nu vrea să se ocupe cu așa ceva.

„De ce - trebuie să întrebați oamenii de afaceri care investesc în restaurante sau garaje cu camioane, și nu în astfel de echipamente. În ceea ce mă privește, e un fel de modus vivendi ales de mine. Mi s-a întâmplat că am lucrat mult timp în domeniul ecologiei, am copii, vreau să trăiesc aici și îmi doresc ca  Transcarpatia să fie  curată”, spune Viktor Woodmaska.

În prezent există 61 de întreprinderi care procesează deșeuri periculoase în țară. Activitățile lor sunt verificate în mod constant pentru respectarea regimului de temperatură ridicată, numărul emisiilor, disponibilitatea licențelor și permiselor etc. Recent, IESI a închis cinci astfel de companii în Ucraina din cauza încălcărilor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 342


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți