Economie
Redactor: Elvira Chilaru
25 iunie 2021

Din cauza ploilor din acest an în Transcarpatia n-au rodit cireșii

Din cauza ploilor din acest an în Transcarpatia n-au rodit cireșii
25 iunie 2021

Din cauza ploilor din acest an în Transcarpatia n-au rodit cireșii

Pe piață lipsesc cireșile. Ploile au stricat recolta, așa că anul acesta delicatețea sezonieră de pe rafturi a dispărut.

Cireșe dulci, căpșuni și zmeură - așteptăm aceste delicatese de vară tot anul. Dar veți puteaoare  să le cumpărați la un preț adecvat? Lipsa lor  face să sporească nesăbuit prețurile. De vină sunt condițiile meteorologice  nefavorabile.

La asociația pentru Dezvoltare Horticolă spun,  că înghețurile de primăvară și ploile de vară nu au favorizat dezvoltarea cireșilor. În consecință, prețul pentru acesta rămâne de la 70 la 90 de grivnepr kilogram.

Vânzătorii susțin, că există un deficit catastrofal de cireșe în acest an. Sunt, desigur, și  fructe de padure, dar acestea nu sunt în măsură să satisfacă cerința tuturor cumpărătorilor. Comercianții spun, că ar putea apărea o situație similară cu recolta de pere. Au suferit și înghețuri de primăvară.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 353


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți