Economie
Redactor: Elvira Chilaru
13 decembrie 2021

Din Donbas în Transcarpatia: cea mai lungă rută feroviară din Ucraina

Din Donbas în Transcarpatia: cea mai lungă rută feroviară din Ucraina
13 decembrie 2021

Din Donbas în Transcarpatia: cea mai lungă rută feroviară din Ucraina

La 13 decembrie, trenul № 5/6 Mariupol – Rahiv a efectuat prima călătorie, fiind cea mai lungă rută feroviară de pasageri din Ucraina - 1806 km.

Trenul este format din 10 vagoane complet noi, care au fost construite anul acesta de un producător autohton și achiziționate pe cheltuiala bugetului de stat în cadrul programului Președintelui Ucrainei Volodymyr Zelensky „Marea construcție”.

„Așa cum am promis, din noua tehnică achiziționată din costurile bugetare, formăm cele mai importante rute sociale. Acest tren acoperă aproape toată țara și va permite locuitorilor dintr-un vast areal  să viziteze colțurile turistice ale Ucrainei fără nicio schimbare de tren”, a declarat Oleksandr Pertsovsky, membru al consiliului de administrație al SA Ukrzaliznytsia (Căile Ferate din Ucraina).

Trenul este format din vagoane de călători, compartimente simple și de clasa «lux». Noul tren circulă cu opriri în Zaporijia, Dnipro, Bila Țerkva, Lviv, Ivano-Frankivsk, Iaremche, Tatar, Vorohta, Yasin și Kvasy. Stația finală este situată în orașul cu cea mai înaltă altitudine.

Vagoanele trenului sunt dotate cu mese de înfășat bebeluși, toalete ecologice, sisteme de supraveghere video în zonele publice, aer condiționat, prize și porturi USB, precum și alarme în fiecare compartiment, au spații pentru bagaje sporit și iluminare îmbunătățită. În compartiment există un panou de control al iluminatului cu 4 moduri, un indicator de ocupare a toaletei și un buton pentru apelarea conductorului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 247


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți