Economie
Redactor: Elvira Chilaru
21 noiembrie 2020

Două produse din Transcarpatia vor primi statutul de produs cu indicație geografică protejată

Două produse din Transcarpatia vor primi statutul de produs cu indicație geografică protejată

Transcarpatia. Mierea și vinurile locale vor primi statutul de produs ucrainean cu nume protejat.

În Ucraina, brânza de vacă huțulă , brânza de oaie huțulă și cireșele din Melitopol au primit statutul de produs cu indicație geografică protejată (GZ), iar o serie de alte produse așteaptă înregistrarea.

"În 2019 au fost identificate 10 produse ucrainene cu denumiri protejate, a căror procedură de înregistrare va fi realizată de proiectul UE. Indicații geografice în Ucraina, finanțat de Uniunea Europeană. Cu toate acestea, numărul lor se poate modifica în continuare", afirmă Valeria Bondarenko pe problemele creării drumului vinului și gustului în  Proiectul UE „Sprijin pentru dezvoltarea sistemului de indicații geografice în Ucraina”.

Impulsul pentru extinderea listei de produse cu statutul de indicație geografică protejată a fost crearea unui proiect-pilot pentru susținerea enogasturismului în Basarabia ucraineană.

"În prezent, se lucrează la dezvoltarea specificațiilor pentru încă două nume – carnea de miel  din Frumușica  și nucile din Basarabia. Acestea sunt produsele participanților la primul produs vitivinicol și turistic din Ucraina" Drumurile vinului și gustul Basarabiei ucrainene", a adăugat expertul.

În plus, următoarele produse sunt pregătite pentru înregistrare: pepene verde de Herson, miere carpatică, vinurile transcarpatice. În medie, procedura de înregistrare durează de la 12 luni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 302


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți