Economie
14 ianuarie 2021

Europol a destructurat cea mai mare piață ilegală online. Serverele erau găzduite de Ucraina și Republica Moldova

Europol a destructurat cea mai mare piață ilegală online. Serverele erau găzduite de Ucraina și Republica Moldova
14 ianuarie 2021

Europol a destructurat cea mai mare piață ilegală online. Serverele erau găzduite de Ucraina și Republica Moldova

Agenția europeană Europol spune că a închis cea mai mare piață ilegală online din lume, DarkMarket, care deținea serverele în Ucraina și Republica Moldova. Peste 20 de servere din cele două țări au fost sechestrate în cadrul unei operațiuni internaționale conduse de Germania împotriva utilizatorilor platformei ilegale, scriu jurnaliștii de la Europa Liberă.

„Datele stocate vor oferi anchetatorilor indicii noi pentru a investiga în continuare moderatori, vânzători și cumpărători”, a spus instituția cu sediul la Haga, într-un comunicat.

Un cetățean australian despre care anchetatorii cred că este operatorul DarkMarket a fost arestat în apropierea graniței Germaniei cu Danemarca, la sfârșitul săptămânii trecute. Platforma era folosită de peste jumătate de milion de utilizatori din lumea întreagă, inclusiv peste două mii de vânzători, pentru comerțul cu droguri ilicite, bancnote false, carduri bancare furate sau falsificate, carduri SIM anonime sau programe de computer malware.

Potrivit anchetatorilor, DarkMarket era „fără îndoială, cea mai mare piaţă din lume de pe DarkNet, cu aproape 500.000 de utilizatori şi peste 2.400 de vânzători”.

În total, cel puţin 320.000 de tranzacţii au fost efectuate pe platformă, cu criptomonedele Bitcoin şi Monero, iar suma totală s-ar putea ridica la 140 milioane de euro. DarkMarket era utilizat în principal pentru vânzarea de droguri de toate tipurile, dar pe platformă se mai găseau la vânzare "monede false, date de cărţi de credit furate sau falsificate, cartele SIM anonime sau viruşi informatici", precizează parchetul german.

Agenția BucPress –  www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 447


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți