Economie
Redactor: Svetlana Pantea
06 iulie 2021

Experți din Moldova şi Ucraina au discutat amplasarea podului Cosăuţi-Iampil

Experți din Moldova şi Ucraina au discutat amplasarea podului Cosăuţi-Iampil
06 iulie 2021

Experți din Moldova şi Ucraina au discutat amplasarea podului Cosăuţi-Iampil

În localitatea Cosăuți, raionul Soroca, au avut loc consultările tehnice referitor la implementarea proiectului de construcție a podului transfrontalier peste râul Nistru, situat între Cosăuți și orașul Iampil (Ucraina), transmite moldpres cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit instituției, la întrunire companiile de proiectare din Ucraina și Moldova au prezentat mai multe variante de stabilire a poziției amplasării podului rutier transfrontalier peste râul Nistru, inclusiv a drumurilor de acces către acesta.

„Părțile au vizitat trei locații potențiale de amplasare a podului peste râul Nistru din localitatea Cosăuți și au determinat o variantă preliminară de amplasare a acestuia. Podul peste râul Nistru, situat între Cosăuți și Iampil, va avea o lungime de circa 641 de metri, două benzi de circulație, două benzi de siguranță, două piste pentru cicliști, două trotuare pietonale și o estacadă cu o lungime de circa 667 de metri pe partea ucraineană”, indică Administraţia de Stat a Drumurilor.

De asemenea, drumul de acces cu o lungime de circa 7 km este preconizat în preajma localităților Cosăuți și Iorjnița, ajungând spre drumul de ocolire al municipiului Soroca. Acest drum va asigura conexiunea dintre podul peste Nistru cu drumul național R14.1 R14 – Cosăuți – frontiera cu Ucraina și va fi construit din mijloacele financiare ale Republicii Moldova.

Podul peste râul Nistru este de o importanță strategică pentru Republica Moldova. Acesta va asigura un coridor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova către Uniunea Europeană, inclusiv va reduce considerabil timpul de deplasare din Chișinău spre Kiev. Lucrările de construcție a podului peste râul Nistru se vor desfășura din mijloacele financiare ale Ucrainei.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 367


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți