Economie
20 ianuarie 2021

Factura de gaze naturale: Plătim pentru consumul și transportul de gaze

Factura de gaze naturale: Plătim pentru consumul și transportul de gaze
20 ianuarie 2021

Factura de gaze naturale: Plătim pentru consumul și transportul de gaze

Comisia Națională pentru Reglementarea de Stat a Energiei și Utilităților a redus tariful de transport al gazelor pănă la 1,79 de grivne metru cub.

În același timp, unele companii regionale de gaze vor avea un tarif redus.  

Potrivit prim-ministrului Denis Shmygal, regulatorul a susținut decizia comună elaborată de guvern, deputați și de comitetul de profil al parlamentului. Prin urmare, tarifului la transportul de  gaze va fi redus la maxim cu 30%.

"Stabilirea tarifului maxim de 1,79 grivne (pentru transportarea gazelor) nu înseamnă că va fi același pentru toate companiile din regiunile țării. Zeci de companii regionale vor ave un tarif mai mic", a scris pe Telegram premierul ucrainean.

Președintele comitetului parlamentar pentru energie, Andrii Gherus, a specificat pe Telegram, că tarifele pentru distribuția gazelor către consumatori vor fi reduse de 14 companii regionale, unde plata pentru tarnsportarea gazelor era mai mare decât de media pe Ucraina, printre respectivele companii fiind și Societatea pe Acțiuni ”Cernivți/Gaz”.

El a menționat că tariful de transport al gazelor va fi redus cu 5% - 30% și va fi de 1,66-1,79 de grivne.

Vom reaminti că în regiunea Cernăuți, consumatorii casnici de gaze din mediul rural au plătit  lunar  SA ”Cernivți/Gaz” câte 135 – 330 de grivne pentru transportul de gaze.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 404


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți