Economie
Redactor: Elvira Chilaru
15 octombrie 2020

Festivalul vânătorilor: sezonul de vănătoare a fost deschis la Rahiv (Rahău)

Festivalul vânătorilor: sezonul de vănătoare a fost deschis la Rahiv (Rahău)

Marii amatori ai vânătorii s-au adunat pe teritoriul colectivului de șes Bogdan. În pădure au fost organizate demonstrații spectaculoase, concursuri și mese delicioase. În special, vânătorii s-au întrecut în arta de a imita boncănitul cerbului în perioada împerecherii.

Sarcina participanților a fost de a reproduce sunetele: cerbul în căutarea  femelei, apoi în timp ce își apără haremul și sunetele emise  atunci când un cerb alungă pe altul de la haremul său.

„Vânătorii noștri au participat și la tragerea-tir la  stand. Au tras pe  talere  și alte   și mistreți alergători. Astăzi am selectat și premiat pe cei  mai buni. Faptul este că la această competiție au participat și tineri candidați la calitatea de membru al echipelor de vânătoare ”, spune co-organizatorul festivalului Myhailo Kabal.

Vânătorul adaugă, de asemenea, că s-au pregătit foarte atent pentru festival. Pe lângă divertisment, s-au gândit și cu ce vor trata publicul. Meniul include cartofi prăjiți cu carne, pilaf, carne la rotisor și, desigur, bograch. Mâncarea tradițională, spun vânătorii, este pregătită atât în timpul vânătorii, cât și în timpul festivalurilor.

„Bograci este un fel de mâncare gătit pe foc. Dar rețeta ideală pentru bograch, după părerea mea – nu există. Principalul lucru este că trebuie să fie ardei, acesta este probabil unul dintre ingredientele principale ”, spune Ivan Dzhupenyuk, un vânător responsabil de gătitul bograchului.

Tot pe stand puteai vedea fotografii ale membrilor echipelor de vânătoare, în timpul muncii în pădure, între anotimpurile de vânătoare. Vânătorul Vasyl Tusher și-a prezentat și colecția de coarne de cerb și căprioare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 208
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți