Economie
16 decembrie 2021

Focar de pestă porcină în regiunea Cernăuți. Lista localităţilor care intră sub supraveghere

Focar de pestă porcină în regiunea Cernăuți. Lista localităţilor care intră sub supraveghere
16 decembrie 2021

Focar de pestă porcină în regiunea Cernăuți. Lista localităţilor care intră sub supraveghere

După confirmarea primului focar de pestă porcină în Oprișeni, Comisia antiepizootică excepțională a aprobat normele sanitar-veterinare privind stabilirea unor prevederi specifice de combatere a pestei porcine africane pe teritoriul regiunii Cernăuți.

Vom reaminti, în data de 13 decembrie curent, direcția Hliboca a Serviciului de Stat pentru Siguranța Alimentelor și Protecția Consumătorilor din regiune a confirmat două cazuri de pestă porcină africană într-o gospodărie privată din satul Oprișeni, regiunea Cernăuți. Pesta porcină a fost confirmată în urma analizelor realizate la laboratorul regional de referinţă din Ivano-Frankivsk, comunică acc.cv.ua cu referire la informația Serviciului de Stat pentru Siguranța Alimentelor și Protecția Consumătorilor.

În vederea coordonării acțiunilor de localizare și eliminare a focarului de pestă porcină africană, ieri, 15 decembrie, a avut loc o ședință a Comisiei antiepizootice excepționale. A fost stabilită zona de protecţie şi supraveghere a pestei porcine, satul Oprișeni fiind numit focar de pestă porcină în regiune.  

Localitățile aflate în zona de protecție având raza de 5 km în jurul focarului: Oprișeni, Stănești, Tărășeni.

În zona de supraveghere pe o rază de 10 km au fost incluse satele: Stercea, Tereblecea, Turiatca, Petrașivca, Bairachi, satul Bucovca, Poliana, Buda Mare, Pasat, Mihailivca, Dumbrava Roșie, Dimca, Hliboca, Cerepcăuți, Volcineții Vechi și Volcineții Noi, Băhrinești, Târnauca, Hreațca, Godinești, Valea Cosminului, Hrușeuți, Voloca, Carapciu, Suceveni, Petriceanca.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 2021


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți