Economie
19 noiembrie 2020

Fondul anti-Covid-19? Ce sume vor fi alocate regiunii Cernăuți la renovarea drumurilor

Fondul anti-Covid-19? Ce sume vor fi alocate regiunii Cernăuți la renovarea drumurilor

Cernăuți, printre regiunile care va primi cea mai mică sumă de bani la reparația drumurilor, circa 200 milioane de grivne, din fondul pentru combaterea infecției de COVID-19.

Astfel, banii urmează să fie direcțioanți la reparația drumurilor  pe următoarele trasee: Domanove (spre Brest) - Kovel - Cernăuți - Terebleca (direcția București);

Jitomir - Cernăuți; Strii - Ivano-Frankivsk - Cernăuți – Mămăliga, potrivit publicației nashigroshi. În același timp, costul lucrărilor planificate sunt estimate la peste 300 milioane de grivne. Contractele din regiune au fost împărțite de companiile: Societățile: PBS și  ȘBU - 77. Potrivit publciației, la începutul lunii noiembrie, firma PBS ocupa al doilea loc în clasamentul contractorilor de la ”Ukravtodor” în ceea ce privește numărul de licitații câștigate în cursul anului 2020, în conformitate cu noile reguli ce restricționează concurența în licitații.

Televiziunea publică a informat anterior despre faptul că cea mai mare parte a banilor din fondul de combatere a coronavirusului, circa 300 milioane de grivne, au fost cheltuiți de guvern la renovarea, reparația și întreținerea drumurilor. Legea cu privire la modificările bugetare explică această redirecționare de fonduri prin faptul că programul național „Marea construcție” va oferi populației locuri de muncă suplimentare și va îmbunătăți conexiunile de transport pentru acordarea asistenței medicale populației.

Anchetatorul organizației neguvernamentale ”State Watch”, Oleksandr Humeniuk a pus sub semnul întrebării oportunitatea cheltuirii banilor în aceste scopuri.

”În Fondul anti-covid nici nu se amintește despre proiecte de infrastructură sau drumuri”. Humeniuk este de părerea că respectivul fond nu a fost creat pentru tratatarea pacienților infectați de coronavirus, ci pentru alocarea de bani pentru construcția și întreținerea drumurilor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 168


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți