Economie
Redactor: Elvira Chilaru
11 octombrie 2019

Forumul de investiții „Transcarpatia - afaceri în centrul Europei” a avut loc la Ujgorod

Forumul de investiții „Transcarpatia - afaceri în centrul Europei” a avut loc la Ujgorod

Stimularea activității investiționale, revitalizarea economiei ucrainene, pașapoartele de investiții  ale comunităților teritoriale (comune) și strategiile pentru dezvoltarea lor, industria frumuseții și sănătății, producția de filme în Transcarpatia au fost  discutate  la Ujgorod, în cadrul Forumului de investiții „Transcarpatia - Afaceri în centrul Europei”, informează Agenția BucPress.

La eveniment au participat circa  două sute de reprezentanți ai cercurilor de afaceri, inclusiv din regiunile și țările vecine cu Transcarpatia, ai camerelor  de comerț, organizații publice, instituții științifice, directori de  întreprinderi, diplomați ai țărilor străine.

La ceremonia de deschidere, care a avut loc în centrul istoric și cultural „Cuibul bufniței”, au participat șefii regiunii și orașului. – Igor Bondarenko ARS Transcarpatia,  Mihaylo Rivis, Președintele Consiliului Regional, Bogdan Andriyiv, primarul orașului Ujgorod, Andriy Zhupanyn,  Serghiy Kartsev, deputați în Rada Supremă, Consulul General al Ungariei la Ujgorod, Yojef Bugaylo, șef-consulul României la Slatina, Grațian-Florin Pârvu.

- E timpul să investiți  în Transcarpatia! - Președintele ARS, Igor Bondarenko, s-a adresat participanților la forum. –O economie în dezvoltare, întreprinderi mici și mijlocii,un  tineret  activ, o  baza legislativă favorabilă - acestea sunt condițiile preliminare și pozițiile de start  pe care  autoritățile regionale  sunt gata să le propună fiecărui investitor care vine în regiune. Programele noastre regionale de sprijinire a afacerilor, în dialog constant cu autoritățile locale, ne permit să creăm condițiile pentru crearea de locuri de muncă, crearea de noi fabrici și extinderea celor existente. Vedem un potențial mare în industria construcțiilor de mașini, în care Transcarpathia are poziții de lider, industria de prelucrare a matewrialului lemnos, industria ușoară și alimentară, energie alternativă și, de asemenea, considerăm că specializarea inteligentă (smart-industria)dă naștere unui nou potențial pentru noi în industria cimematografiei. Regiunea se confruntă cu o lipsă de proiecte de parteneriat public-privat și, prin urmare, trebuie să depășim situația și să restabilim  statutul de partener de încredere pentru statul ucrainean în realizarea  sarcinilor importante din punct de vedere strategic. Aproape 600 de companii de investiții străine operează deja în Transcarpatia. E un răspuns elocvent la provocări!  Cert este că avem imaginea unei regiuni investiționale atractive. Astăzi facem un pas înainte spre Transcarpatia dezvoltată economic. Haideți să facem acești pași împreună!

Forumul, care se prezintă sub formă de prezentări și discuții, va analiza atragerea investițiilor în probleme de mediu, sprijinirea producției locale în regiune și câștigarea încrederii consumatorilor.

Departamentul de Dezvoltare Economică și Comerț al ARS  a prezentat viitorul  portal de investiții al regiunii Transcarpatia, care conține informații pentru investitori, întreprinderi mici și mijlocii cu privire la Programele europene de sprijinire a afacerilor, informații despre proiecte care necesită investiții, pașapoarte ale raioanelor  și orașelor din regiune, despre cele mai bune practici de afaceri. și multe altele. Acest serviciu va permite de a acumula  toate întrebările investitorilor și răspunsurile active. Sursa electronica  va fi pe deplin funcțională începând cu 1 noiembrie a acestui an, dar reprezentanții  cercurilor de afaceri au beneficiat de posibilitatea de a –și prezenta  în cadrul forumului  propunerile lor.

Consulul României la Solotvino, Grațian-Florin Pârvu  a subliniat în cuvântul  său de salut, că România întotdeauna a fost un bun vecin și prieten al Ucrainei și că  pentru  dezvoltarea   colaborării transfrontaliere  dintre Transcarpatia și  județele  vecine România prin instituțiile sale  are  toată deschiderea și e gata să sprijine  orice proiect  ce va contribui la  sporirea bunăstării celor două popoare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 394

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți