Economie
Redactor: Elvira Chilaru
05 ianuarie 2020

Fundația maghiară care a finanțat cu peste 38 milioane euro mediul de afaceri din Transcarpatia, cercetată de Serviciul de Securitate din Ucraina

Fundația maghiară care a finanțat cu peste 38 milioane euro mediul de afaceri din Transcarpatia, cercetată de Serviciul de Securitate din Ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a declanșat  o anchetă asupra Fundației de Caritate din Transcarpatia  „Egan Ede”, deoarece suspectează că fundația se angajează în activități ilegale, în condițiile în care oferă subvenții pentru dezvoltarea afacerilor.

Fundația este acuzată de politică antistatală, inclusiv Serviciul de Securitate al Ucrainei a deschis proceduri sub suspiciunea de a se finanța separatismul.

„În mai 2019, am fost de asemenea chemată  la anchetări. Și în urmă cu câteva luni, colaboratorii  SBU s-au prezentat la biroul nostru, pentru că aveau acces la toate materialele prin ordin judecătoresc, li s-a permis să obțină  copii ale documentației noastre”, - a declarat Marianna Berkey, directorul fundației caritabile Centrul de Dezvoltare Economică a Transcarpatiei „Egan Ede”.

Potrivit acesteia, ancheta nu a fost finalizată încă și nu au fost furnizate dovezi care să confirme acuzațiile. Marianna Berkey afirmă că Fundația desfășoară doar activități oficiale în conformitate cu legislația Ucrainei. Prin urmare, în ciuda investigației SBU, Fondul își continuă activitatea.

Programul de dezvoltare economică „Egan Ede” a fost lansat în 2016 de statul maghiar  și de Societatea culturală a maghiarilor din  Transcarpatia (KMKSZ) pentru a sprijini antreprenoriatul și a încuraja startup-urile locale.

Sarcina principală a Fondului este de a sprijini ungurii transcarpatieni, care primesc fonduri pentru dezvoltarea propriilor afaceri pentru a  nu pleca la munci sezoniere peste hotare, ci a rămâne acasă. Și, de asemenea, revitalizarea economiei regiunii, crearea unei rețele puternice de companii și antreprenori privați în diverse sectoare ale economiei (agricultură, silvicultură, producție, construcții, turism etc.).

De-a lungul celor trei ani, Fundația a primit aproximativ 5.500 de cereri de asistență pentru întreprinderile mici. În prezent, peste 16.600 de solicitanți au primit finanțare în valoare totală de peste 12.5 miliarde HUF.(forinți)

În aprilie 2019, Fondul a lansat cel de-al patrulea concurs al  propunerilor  în trei categorii: dezvoltare de afaceri, turism și agricultură. În total, au fost primite 3762 de cereri: 242 în turism, 1759 în dezvoltarea afacerilor și 1761 în agricultură.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 570

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți