Economie
Redactor: Elvira Chilaru
17 ianuarie 2022

Galben, roșu, verde, albastru, negru: culorile brânzei din Transcarpatia

Galben, roșu, verde, albastru, negru: culorile brânzei din Transcarpatia
17 ianuarie 2022

Galben, roșu, verde, albastru, negru: culorile brânzei din Transcarpatia

Galben, roșu, verde, albastru, negru... Multicoloră și bogată în diferite arome șii nu este vorba despre gumă de mestecat sau jeleu, ci despre brânzeturi.

În Transcarpatia, un fost polițist produce de 5 ani brânză colorată. Mai întâi, Alexei, verifică calitatea laptelui. Ulterior, laptele este pasteurizat. Se răcește imediat. Și se adaugă bacterii și zerul de brânză.

Pune sub presă, brânza se infuzează în saramură timp de 2 zile. Se usucă încă două zile. Și apoi ajunge în camera de maturare a brânzei - ultima etapă a procesului tehnologic de fabricare a brânze. Are și brânzeturi învechite care au 3-4 ani. Și toate aceste brânzeturi sunt diferite.

Alexei Experimentează cele mai neașteptate gusturi. Colecția include și brânză cu ceai verde, maturată în vin, cu lavandă și tei. Bărbatul a început să facă brânzeturi după pensionare. Dar oare s-a  gândit vreodată că noua profesie va fi doar fabricarea brânzeturilor? – omul zice, că nici n-a visat! Astăzi turiștii vin adesea pentru a învăța să gătească brânză și să o guste efectiv. Bărbatul spune că viața după  pensionare nu se termină. Dimpotrivă, poate fi o oportunitate grozavă de a-ți realiza visele.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 293


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți