Economie
28 noiembrie 2019

Gaze lichefiate din Statele Unite au ajuns, în premieră, în Ucraina

Gaze lichefiate din Statele Unite au ajuns, în premieră, în Ucraina

La Kiev, șeful companiei petroliere de stat Naftogaz, Andrii Kobolev, a felicitat Ucraina pentru faptul că deja al patrulea an consecutiv nu mai consumă gaze naturale de la vecinul său agresiv, Rusia.

Într-o postare pe Facebook, Kobolev a scris că, în 2013, dependența Ucrainei de gazul rusesc era de peste 90%, în timp ce astăzi 65 de companii ucrainene importă gaze naturale de la 18 furnizori europeni, dintre care niciunul nu depășește cota de 30% din total, informează Radio Cernăuți cu referire la informația difuzată de Radio Europa Liberă. Kobolev a anunțat că „recent, în premieră, gaze lichefiate din America au ajuns în Ucraina”. „Mecanismele economiei de piață au făcut posibile lucruri pe care politicienii nu le-au realizat de decenii – să reducă dependența de gaze naturale și dependența politică față de Rusia”, a mai spus șeful Naftogaz, referindu-se la cele 75 de mii de tone de gaz lichefiat din SUA, echivalentul a 100 de milioane de metri cubi, cumpărate recent de la Polonia.

Tankerul cu gaze lichefiate din America a acostat la terminalul polonez Swinoujscie pe 19 noiembrie. Potrivit lui Andrii Kobolev, în prezent, Ucraina își acoperă două treimi din necesitățile de gaze naturale din producția internă.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 168

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți