Economie
Redactor: Elvira Chilaru
11 mai 2022

Ghetmanțev: Ucraina a stabilit un record istoric la exportul de produse IT, în pofida războiului

Ghetmanțev: Ucraina a stabilit un record istoric la exportul de produse IT, în pofida războiului
11 mai 2022

Ghetmanțev: Ucraina a stabilit un record istoric la exportul de produse IT, în pofida războiului

În pofida războiului, a mobilizării specialiștilor și a relocarii echipelor de specialiști, în primul trimestru al anului 2022, sectorul IT din Ucraina a încasat venituri record din exporturi în valoare de 2 miliarde de dolari.

Acest lucru a fost anunțat de președintele Comitetului Radei Supreme pentru politica fiscală și vamală, Danilo Ghetmanțev, pe canalul său Telegram.

El a subliniat că în comparație cu perioada analogică a anului trecut, veniturile s-au ridicat la mai puțin de 1,5 miliarde de dolari. Potrivit lui Ghetmanțev, în luna februarie, ultima lună de dinainte de război, de la declararea independenței sectorul IT din Ucraina a stabilit un record istoric lunar -  au fost vândute pentru export produse în valoare de 839 de milioane de dolari.

„În ciuda șocului din luna martie, provocat de cea mai fierbinte fază a războiului, 96% din exporturi de servicii IT nu au fost afectat, comparativ cu luna martie 2021”, a spus președintele comitetului de profil.

Ghetmanțev a adăugat că, după declanșarea războiului, 77% dintre companiile IT din Ucraina și-au găsit clienți noi,  56% dintre care se așteaptă la o creștere a vânzărilor de la 5 până la 30%. 

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 194


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți