Economie
Redactor: Mirela Amarie
29 aprilie 2022

Guvernatorul regiunii Cernăuți propune renovarea apartamentelor abandonate pentru a le oferi persoanelor strămutate

Guvernatorul regiunii Cernăuți propune renovarea apartamentelor abandonate pentru a le oferi persoanelor strămutate
29 aprilie 2022

Guvernatorul regiunii Cernăuți propune renovarea apartamentelor abandonate pentru a le oferi persoanelor strămutate

Șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Serhiy Osaciuk, își propune să transforme rapid clădirile și casele care nu sunt folosite în locuințe confortabile pentru cei strămutați.

În special, Osaciuk i-a zis lui Volodimir Zelenski despre inițiativa aceasta în cadrul unei reuniuni a Congresului Autorităților Locale și Regionale unde a fost și președintele.

Astfel, potrivit lui Serhiy Osaciuk, persoanele strămutate, regiunea a primit peste 100.000, vor avea nevoie în curând de locuințe primitoare. Regiunea este pregătită să le construiască, pentru asta au găsit deja câteva zeci de terenuri cu o suprafață totală de peste 200 de hectare.

Pe lângă asta, în regiune există clădiri și care sunt goale de mult timp.

„Luăm inițiativa într-un timp foarte scurt, până la 1 septembrie, de a transforma fostele clădiri neutilizate de infrastructură socială în locuințe. Avem mai mult de o sută de astfel de clădiri, care în două-trei luni pot fi transformate și pot oferi încă două mii de apartamente pentru strămutați”, a spus Serhiy Osaciuk.

Congresul Autorităților Locale și Regionale s-a reunit pentru prima dată de la începutul unui război la scară largă. În cadrul întâlnirii s-au discutat pregătirile pentru reconstrucția țării, asigurarea cazării temporare a persoanelor strămutate în regiuni, cooperarea dintre forțele de ordine și autoritățile locale în domeniul legii marțiale și alte aspecte.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 269


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți