Economie
Redactor: Elvira Chilaru
20 iulie 2021

Guvernul de la Kiev vrea să întoarcă acasă 3 milioane de muncitori ucraineni din străinătate

Guvernul de la Kiev vrea să întoarcă acasă 3 milioane de muncitori ucraineni din străinătate
20 iulie 2021

Guvernul de la Kiev vrea să întoarcă acasă 3 milioane de muncitori ucraineni din străinătate

Guvernul ucrainean lucrează asupra creării condițiilor necesare pentru întoarcerea cetățenilor ucraineni care lucrează în străinătate.

Ministrul Dezvoltării Comunităților și Teritoriilor, Oleksii Cernyșov, a afirmat acest lucru în timpul forumului „Ucraina - 30. Resurse de muncă în Ucraina”, informează jurnaliștii Televiziunii Publice.

"Conform datelor oficiale, astăzi aproximativ 3 milioane de ucraineni lucrează în străinătate. Este vorba de Portugalia, Polonia și Republica Cehă", a spus el.

Potrivit ministrului, lucrătorii migranți se bazează în primul rând pe nivelul de încredere în țară, nivelul salariilor și oportunități.

Î ciuda faptului că lucrătorii migranți sunt una dintre sursele de dezvoltare a economiei ucrainene, plecarea lor în alte țări este o problemă semnificativă.

"Asta înseamnă circa 16 miliarde de dolari care se duc către trezoreria ucraineană și economia ucraineană. Dar fiecare persoană care lucrează în străinătate dezvoltă o altă economie, creează oportunități pentru dezvoltarea unei alte țări și nu dezvoltă Ucraina. Și aceasta, în  opinia noastră este tragedia principală", a spus el.

Oleksii Cernyșov a declarant, că având în vedere acest lucru, autoritățile ucrainene ar trebui să creeze condiții pentru întoarcerea specialiștilor acasă. El a menționat că 80% dintre lucrătorii migranți ucraineni au studii superioare sau profesionale.

"Scopul nostru este acum de a motiva ucrainenii să se întoarcă în patria lor și să aleagă condiții de muncă decente și salarii satisfăcătoare", a subliniat oficialul.

Potrivit acestuia, acest lucru va fi facilitat de reforma de descentralizare, care asigură dezvoltarea infrastructurii în comunități, îmbunătățirea climatului de investiții și crearea directă de noi locuri de muncă.

"Trebuie să discutăm și să elaborăm propuneri și decizii pentru a determina condițiile pentru a-i motiva să revină acasă ", a spus ministrul.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1370


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți